Hrvatska U19 do EP-a preko BiH, Gruzije i Austrije

Objavljeno: 29.11.2011. 16:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Nakon odličnog odigranog turnira u Nizozemskoj, Hrvatska U19 saznala je svoje protivnike na putu prema Europskom prvenstvo 2012. godine u Estoniji, piše Borna Rupnik za SportNet

Prvi kvalifikacijski krug na putu prema europskoj smotri koju će Estonija ugostiti od 3. do 15. srpnja mladi su Hrvati prošli kao pobjednici skupine u Nizozemskoj. Pobijedili su Finsku i Moldaviju te odigrali neriješeno s domaćom izabranom vrstom.

Ždrijeb u švicarskom Nyonu pred njih je postavio konačan zadatak na putu prema Europskom prvenstvu, skupinu u kojoj će igrati još Bosna i Hercegovina, Gruzija i Austrija.

Domaćin skupine 6 bit će upravo Hrvatska, a utakmice će biti odigrane između 25. i 30. svibnja. Na Europsko prvenstvo plasirat će se samo prvoplasirana momčad.

Nizozemci su izvukli skupinu s Francuzima, Englezi s hrvatskim susjedima Slovencima i Crnogorcima, a branitelji naslova, Španjolci, na završni će se turnir pokušati probiti pored Belgije, Armenije i Italije, Posebno bi zanimljivo moglo biti i u skupini 5, u kojoj su uz Dance svoje mjesto našle mlade nade Grčke, Turske i Cipra.

Kvalifikacije za EP U19, ždrijeb:

Skupina 1: Francuska, Nizozemska, Češka, Norveška
Skupina 2: Engleska, Švicarska, Slovenija, Crna Gora
Skupina 3: Mađarska, Njemačka, Rumunjska, Srbija
Skupina 4: Portugal, Ukrajina, Irska, Izrael
Skupina 5: Grčka, Danska, Turska, Cipar
Skupina 6: BiH, Hrvatska, Gruzija, Austrija
Skupina 7: Španjolska, Belgija, Armenija, Italija


Izvor: hrsport.net

Komentari