ODBOJKA - ZLATNA LIGA

Hrvatske odbojkaške reprezentacije po prvi puta u Varaždinu nastupaju u Zlatnoj ligi

Objavljeno: 29.05.2019. 10:55

Zadnja izmjena: 29.05.2019. 15:06

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin danas imamo priliku gledati dvostruki program vrhunske odbojke. Na rasporedu su utakmice Zlatne lige i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Riječ je o natjecanju 12 vrhunskih europskih odbojkaških reprezentacije svrstanih u tri skupine, u obje konkurencije, dok se one najbolje natječu u Svjetskoj ligi.

Današnje utakmice 2. kola bit će prve pred domaćim navijačima, a posebni premijerni nastup imat će seniori pred varaždinskim auditorijem. 

Prijenos obje današnje utakmice možete pratiti i u tv prijenosu, a ulaz na sve utakmice besplatan je za sve posjetitelje.

Raspored današnjih utakmica 2. kola Zlatne lige:

  • 16,30 sati Hrvatska – Estonija, seniori
  • 19,00 sati Hrvatska – Mađarska, seniorke

2019 CEV Volleyball European Golden League Men

Hrvatski odbojkaši natjecat će se u skupni B s reprezentacijama Španjolske, Estonije i Nizozemske. U 1. kolu su izgubili od reprezentacije Nizozemske u gostima 3:2, dok je Španjolska pobijedila Estoniju 3:1.

Prema službenoj ranking ljestvici CEV-a Hrvatska je 23. reprezentacija u Europi, Nizozemska 9, Estonija 13, a Španjolska 16.

Hrvatski odbojkaši prošle godine su osvojili Srebrnu ligu te ove godine igraju prvi puta Zlatnu ligu.

Varaždinski ljubitelji odbojke moći uživati u vrhunskim potezima kapetana Tsimafeja Zhukouskog, koji trenutno igra u talijanskoj ligi za klub Vibo Valentia.

CEV Volleyball European Golden League Women

Hrvatska se nalazi u skupini B s reprezentacijama Austrije, Mađarske i Francuske. Seniorke su u 1. kolu pobijedile reprezentaciju Austrije 3:2, dok je Mađarska pobijedila Francusku 3:1.

Prema službenoj ranking ljestvici CEV-a Hrvatska je 11. reprezentacija u Europi, Mađarska je 13, Francuska 16, a Austrija 24.

Hrvatske odbojkašice igrale su Zlatnu ligu i prošle godine i natjecanje završile ukupno na sedmom mjestu.

Od hrvatskih reprezentativki možemo izdvojiti Samantu Fabris koja je ove sezone osvojila talijansko prvenstvo s ekipom Imoco Volley Conegliano, koje slovi kao najjača liga svijeta. Također, je igrala i finale Lige prvaka, a njezin trener je i hrvatski izbornik Daniele Santarelli.

Komentari