POZIV STOLNOTENISKIM KLUBOVIMA

HSTS pojašnjava kako se klubovi mogu javiti za pomoć

Objavljeno: 28.03.2020. 18:32

Zadnja izmjena: 28.03.2020. 18:34

Hrvatski stolnoteniski savez poziva sve stolnoteniske klubove, pa tako i klubove s varaždinskog područja, koji imaju zaposlene trenere da se jave zbog ostvarivanja prava u sklopu novih vladinih gospodarskih mjera.

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa COVID-19 Središnji državni ured za šport poduzima radnje i priprema mjere očuvanja radnih mjesta stručnih i drugih osoba neophodnih za održivost športskih klubova registriranih kao udruge građana koji sudjeluju u redovnom sustavu natjecanja te koji su punopravni članovi vašeg nacionalnog športskog saveza, odnosno športskih saveza pojedinog športa gradske i županijske razine.

Cilj prikupljanja traženih podataka je utvrditi stvaran broj stručnih i drugih osoba neophodnih za održivost športskih klubova/saveza, a odnosi se na:

  • radnike koji imaju važeći ugovor o radu ili su ga sklopile najkasnije do 1. ožujka 2020. godine;
  • radnike koji imaju sklopljen ugovor o radu sa športskim klubom/savezom, kojima je taj posao osnovna djelatnost iz koje ostvaruju prvi dohodak te kojima trošak plaće nije financiran ili sufinanciran kroz redovnu realizaciju javnih potreba u športu od strane JLP(R)S-a i/ili drugih javnih izvora;
  • radnike koji temeljem samostalne sportske djelatnosti obavljaju stručne poslove u športu za športski klub/savez, kojima je taj posao osnovna djelatnost iz koje ostvaruju prvi dohodak te kojima trošak plaće nije financiran ili sufinanciran kroz redovnu realizaciju javnih potreba u športu od strane JLP(R)S-a i/ili drugih javnih izvora.


Iz HSTS-a naglašavaju kako je u interesu klubova i saveza ispravno popunjavanje online obrasca koji direktno može pripomoći održivosti sustava sporta u Republici Hrvatskoj u ovom teškom razdoblje s kojim se suočavamo.
Slijedom navedenog, a kako bi mogli što prije definirati sve protokole za navedene aktivnosti, potrebno je popuniti online upitnik, koji se nalazi na službenoj HSTS-ovoj web stranici, najkasnije do 30. ožujka 2020. godine.

Komentari