Igor Prahić: Iranci su ludi za nogometom

Objavljeno: 06.11.2014. 20:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Padideh Khorasan - službene stranice

Varaždinski nogometaš Igor Prahić svoje nogometno mjesto pod suncem ove sezone pronašao je u Prvoj iranskoj ligi gdje brani boje Padideh Khorasana...

Bivši mladi hrvatski reprezentativac u svojoj karijeri promijenio je čak šest klubova. Ove sezone prešao je najviši rang iranskog nogometa, odnosno u Padideh Khorasan. Prahić je stigao u paketu sa srbijanskim veznjakom Zoranom Kneževićem i crnogorskim braničem Milanom Jovanovićem.

- Ekipa nas je odlično prihvatila i ovdje se odlično osjećam - rekao je Igor Prahić koji je u svojoj karijeri branio boje Varteksa, francuskog Sedana, Iste 1962, Zadra i rumunjskog Vasluia. 

U dosadašnjih 13. kola Prve iranske lige skupio je 12 nastupa i postigao jedan pogodak, a njegova momčad trenutno drži deveto mjesto lige sa samo šest bodova manje od trećeplasiranog Esteghlala i četvrtoplasiranog Sephana.

- Odigrao sam 12 utakmica i postigao jedan pogodak pa sam time vrlo zadovoljan. Susret 13. kola protiv Naft Tehrana sam propustio zbog tri žuta kartona pa sam "skoknuo" do Varaždina i posjetio obitelj te prijatelje, koji su mi jako nedostajali - istaknuo je 27-godišnji nogometaš te dodao da se brzo naviknuo na život u Iranu.

- Kad sam dolazio imao sam predrasude, no ubrzo one su nestale. Iranci su vrlo srdačni i pristupačni te čine sve kako bi se što bolje osjećali u njihovoj zemlji. Također, ovdje su ljudi ludi za nogometom. Na svaku našu domaću utakmicu posjeti oko 25,000 gledatelja, a protiv Esteghlala pratilo nas je čak 40,000 gledatelja. Atmosfera je bila zbilja fantastična - rekao je Prahić.

Prvenstvo u Prvoj iranskoj ligi tek se zahuktalo, a Varaždinac ističe da je cilj izboriti ostanak.

- Prije početka prvenstva, rečeno nam je da je cilj ostati u ligi. No, imamo kvalitetnu ekipu koja može mnogo više - objasnio je obrambeni igrač iranskog proligaša i rekao da je u pregovorima s upravom oko produljenja ugovora.

- Kao igraču najvažnije mi je da igram, a dobro se osjećam kada su ljudi, koji su me doveli, zadovoljni mojim partijama.  Također s financijske strane, problema nema. Upravo smo u pregovorima oko produljenja ugovora pa ćemo vidjeti kako će pregovori završiti - zaključio je Prahić.

Komentari