Bivši varteksovac

Igor Prahić novi igrač slovenskog Zavrča!

Objavljeno: 22.02.2016. 16:32

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 16:39

Foto: www.legia.net

Varaždinski nogometaš Igor Prahić još je jedan igrač bivšeg varaždinskog prvoligaša koji se priključio slovenskom prvoligašu Zavrču.

Igor Prahić prošao je Varteksovu školu nogometa, a za seniore je debitirao 2006. godine. Godine 2010. prešao je u francuski Sedan, potom je uslijedio povratak u 1.HNL, točnije u Istru 1961.  Otisnuo se zatim u redove Zadra, dok je na ljeto 2013. godine otišao u rumunjski Vaslui. Iz rumunjskog prvoligaša protekle sezone napravio je transfer u iranski Padideh Khorasan s kojim je raskinuo ugovor ove polusezone.

Branič po vokaciji imao je ponude iz iranske, uzbekistanske, grčke i ciparske lige, no odlučio se za slovenski Zavrč.

- Nakon mnogo ponuda ni jedna me nije financijski zadovoljila i odlučio sam do kraje sezone igrati u Zavrču. Nakon nekoliko godina provedenih izvan Hrvatske, odlučio sam ostati u svojem gradu s obitelji i prijateljima - rekao je Igor Prahić i dodao kao je stigao u dobro posloženi kolektiv.

- Tjedan dana sam u klubu i odigrao sam dvije prijateljske utakmice. Nadam se da ćemo biti spremni za početak drugog djela sezone - rekao je Prahić koji se pridružio koloniji bivših igrača kluba iz Zagrebačke 94 u slovenskom prvoligašu.

Naime, trener je Ivica Solomun, a tu su i Glavica, Puškadija, Cvek, Golubar, Tuđan, Magdić i Glavina.

- U ekipi je nekoliko igrača koje poznam i trener je naš Varaždinac kojeg poznajem dug niz godina. Velik je broj mladih, vrlo perspektivnih igrača, tako da se nadam da možemo napraviti dobar rezultat do kraja sezone - rekao je Prahić, novi igrač petoplasirane momčadi Prve slovenske lige, a pred Zavrčem je i polufinale Slovenskog nogometnog kupa.

-Susrećemo se s Mariborom i vjerujem da kroz Kup natjecanje možemo izboriti Europu. Također, nadam se da ću odigrati upečatljivu polusezonu, kako bi na ljeto ponovno pronašao angažman u Aziji - zaključio je 28-godišnjak koji je bio i mladi reprezentativac Hrvatske.

Komentari