Indijci privukli Cannavara, Crespa, Piresa i društvo

Objavljeno: 19.01.2012. 15:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: sutra.ba

Indijci će od kraja veljače imati prilike uživati u vještinama nekih dobro poznatih nogometnih majstora, u pokušaju popularizacije domaće lige, piše sportnet...

Po uzoru na kriket, Indiji su poželjeli i nogometnu Premier ligu, a Indijski nogometni savez pronašao je i glavnog sponzora, CMG, koji je potpisao 30-godišnji ugovor o suradnji.

Prvi pokušaj bit će organiziranje natjecanja sa šest klubova od 25. veljače do 8. travnja, a mamac za publiku trebali bi biti slavni nogometni veterani. CMG je dogovorio dolazak sedmorice igrača koji će biti podijeljeni klubovima na svojevrsnom draftu.

Radi se o Fabiju Cannavaru, Fernandu Morientesu, Hernanu Crespu, Jay-Jayu Okochi, Manicheu, Robbieju Fowleru i Robertu Piresu. Svi će klubovi na raspolaganju imati proračun od 2,5 milijuna američkih dolara, uz maksimalno četiri stranca te šestoricu Indijaca ispod 21 godine.

- S obzirom da nisam imao ponuda iz Europe, zašto ne probati nešto potpuno nepoznato? Nikad nisam bio u Indiji, a ponosan sam što ću postati prvi francuski nogometaš u toj zemlji. Ne idem turistički, idem u pustolovinu- sažeo je Pires svoja razmišljanja.

Reprezentacija Indije na Fifinoj ljestvici zauzima 162. poziciju, no u Savezu se hrabre činjenicom kako je čak 60 milijuna stanovnika prije dvije godine pratilo engleski Premiership na televiziji.

Izvor: sportnet.hr

Komentari