NOGOMET

Intenzivno se traže rješenja za nastavak HT Prve lige ali i kompletne nogometne sezone

Objavljeno: 24.03.2020. 18:13

Zadnja izmjena: 24.03.2020. 18:23

Hrvatski nogometni savez, sa svoje strane, kontinuirano je aktivan u vezi problematike uz epidemiju koronavirusa, te poštuje sve odluke Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske.

Trenutno su u izradi opcije  i termini nastavka nogometnih natjecanja, te je u vezi toga upućen dopis Središnjem državnom uredu za šport. HNS također prati situaciju i problematiku u profesionalnim klubovima te je s njima u komunikaciji, kao i s predstavnicima sindikata nogometaša (FIFPro), Uefom i Fifom.

Savez je na temu problematike u profesionalnim klubovima uputio dopis prema ministru financija Zdravku Mariću i državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za šport Tomislavu Družaku.

"S obzirom na nepredviđenu i tešku situaciju, izazvanu pandemijom koronavirusa, u kojoj su se našli profesionalni klubovi, kao i bitnim smanjenjem njihovih prihoda, a kojem je krivac viša sila, apeliramo na predstavnike igrača s jedne i klubove s druge strane da pokrenu socijalni dijalog te da pronađu prihvatljivo i održivo rješenje o načinu smanjivanja klupskih troškova, a koje neće značajno ugroziti ugovornu stabilnost i egzistenciju igrača.", poručuju iz HNS-a.

HNS je naravno spreman kao moderator sudjelovati u svim aktivnostima vezanim za ovu problematiku.

Komentari