Varaždinski skijaš

Istok Rodeš: Sljedeće sezone želim biti još bolji i brži te svaku utrku pobijediti

Objavljeno: 21.03.2016. 17:20

Zadnja izmjena: 21.03.2016. 17:31

Foto: Siniša Sović/ Foto agencija Sjever

Za varaždinskog skijaša Istoka Rodeša ovo je bilo sezona iz snova. Osim što je stigao do nekoliko postolja na FIS slalomskim utrkama te osvojio zlato i broncu na juniorskom prvenstvu svijeta u Sočiju, Istok je jučer na posljednjoj utrci Svjetskog kupa u slalomu stigao do 17. mjesta, ostavivši iza sebe osvajača Malog kristalnog globusa u slalomu Henrika Kristoffersena. S varaždinskim skijašem porazgovarali smo dan nakon utrke, a on je zadovoljan svojim nastupom.

Svjetski juniorski prvak u slalomu Istok Rodeš krenuo je jučer sa startnim brojem 25 u slalom St. Moritza, ujedno i posljednju utrku Svjetskog kupa za skijaše u sezoni 2015/16. i u prvoj vožnji doskijao do 20. mjesta. Zaostajao je za najbržim iz prve vožne Švicarcem Danielom Yuleom sekundu i 14 stotinki.

Žal

U drugoj vožnji stigao je do 17. mjesta zaostavši za pobjednikom Šveđaninom Andre Myhrerom 1,64 sekunde. Mladog varaždinska skijaša samo je devet stotinki dijelilo do 15. mjesta i prvih bodova u Svjetskom kupu.

- Ostaje mali žal za tih devet stotinki, no to će se prije ili kasnije vratiti. No, na kraju sam zadovoljan svojim nastupom jer sam pobijedio neke eminentne svjetske skijaše - rekao nam je Rodeš koji je iza sebe ostavio osvajača Malog slalomskog globusa Norvežanina Henrika Kristoffersena koji je završio tek 19..

- To je skijanje. Nekad si prvi, nekad nisi. Meni je drago da sam se kao junior ravnopravno nosio s najboljim svjetskim skijašima - istaknuo je Rodeš kojem slijedi Prvenstvo Hrvatske i nekoliko FIS utrka.

Sezona za pamćenje

- Sezona za mene još nije gotova. Želja je još dodatno sniziti FIS točke u veleslalomu, spustu i superveleslalomu - dodao je ovogodišnji svjetski juniorski prvak u slalomu kojem je ovo bila sezona za pamćenje, a okrunio ju je jučerašnjim nastupima.

- Prezadovoljan sam sezonom. No, sljedeće sezone želim biti još , brži i bolji te svaku utrku ići na pobjedu - zaključio je varaždinski skijaš.

Komentari