Bivši varteksovac

Ivan Antolek: U nogomet se na Cipru ulaže više nego u Hrvatskoj

Objavljeno: 01.03.2016. 18:53

Zadnja izmjena: 01.03.2016. 18:57

Foto: facebook

Bivši varteksovac Ivan Antolek svoje nogometno mjesto pod sunce pronašao je na Cipru gdje već drugu sezonu brani boje Ayia Nape. Iza 22-godišnjaka je sezona puna uspona i padova, i bez obzira na ispadanje svojeg sastava iz najvišeg ranga, želio bi ostati igrati na Cipru, no ipak u drugom klubu.

Ivan Antolek, rodom iz Preloga, u Nogometni klub Varaždin stigao je kao kadet. Za seniore je debitirao u sezoni 2011./2012. i pogocima skrenuo veliku pažnju na sebe. Zabio je u listopada 2011. u remiju 2:2 varaždinskog sastava protiv Osijeka, a u strijelce se upisao i remiju (2:2) protiv Splićana.

Otišao kad i svi

Mladi napadač svoje posljednje minute za NK Varaždin odigrao je u kobnoj sezoni, kada su Varaždinci izbačeni u najniži rang natjecanja.

Uslijedio je transfer u ciparsku AEK Larnacu, no tamo se baš i nije naigrao. Na polusezoni je otišao u drugoligaš Goricu gdje se zadržao sezonu i pol. Na startu sezone 2014./2015. otisnuo se u redove slovenskog Zavrča, a početkom prošle godine stigao je u ciparsku Ayia Napu. Ta ista momčad prošle godine borila se za ostanak, a Antolek i društvo ipak su ostali u društvu najboljih.

Ispat će iz lige

Ove sezone ponovno ih je čekala teška borba za ostanak.

- Ove sezone na početku imao problem s ozljedama pa nisam igrao. Kasnije sam ipak skupio solidnu minutažu. Na žalost ispast ćemo iz lige, ipak mnogo je igrača otišlo i nismo jednostavno imali potrebnu kvalitetu- rekao je Antolek koji je za ciparski sastav postigao jedan pogodak u prvenstvu i jedan u kup natjecanju, a nada da će za iduću sezonu pronaći novi klub i to baš na Cipru.

- Sviđa mi se ciparski nogomet, a i mentalitet ovdje ljudi. Sve je više naših nogometaša stiglo na Cipar i ovdje se više ulaže u nogomet nego u Hrvatskoj, tako da bih volio ostali igrati na ovom prekrasnom otoku - istaknuo je Antolek koji krajičkom oka prati i stanje u varaždinskom nogometu.

- Ipak je NK Varaždin klub u kojem se napravio prve seniorske korake. Želio bih da se ponovo nešto pokrene kako bi Varaždin ponovo imao prvoligaša jer taj grad to i zaslužuje - zaključio je 22-godišnjak.

Komentari