oblizak radova

Fotogalerija - Čehok obišao NK Zelengaj i NK Udarnik 32: Grad pomaže i pomoći će

Objavljeno: 23.02.2021. 13:19

Zadnja izmjena: 23.02.2021. 13:48

"Lijepo je vidjeti i pohvaljujem građane koji većinom rade sami te uz pomoć sponzora uređuju sportsko-rekreacijske komplekse u svojim naseljima. Tamo gdje su ljudi složni i gdje se dogovore svakako će i Grad pomoći", izjavio je gradonačelnik Ivan Čehok.

Čehok je ovog utorka, zajedno s pročelnikom UO za sport i zdravstvenu zaštitu Draženom Cesarom, obišao radove na sportskim kompleksima u Gornjem Kućanu i Donjem Kućanu.

"Grad je krajem prošle godine počeo, a početkom ove  nastavio s isplatom sredstava namijenjenih obnovi sportsko-rekreacijskih kompleksa. I ove ćemo godine dalje uložiti sredstva iz proračuna jer nas posebno raduje da su uprave klubova a i sami građani prionuli poslu i dosta toga obavili sami  o svojem trošku", rekao je gradonačelnik-

"To je zajedničko ulaganje Grada Varaždina i samih građana te mjesnih odbora.  To nije važno samo za šport i športske aktivnosti nego i za mjesni odbor  te za dječja igrališta i vatrogasce. Grad će također pomoći  u dogradnji i ostalih sportskih borilišta u gradu bez obzira o kojem je sportu riječ", zaključio je.

NK ZELENGAJ, DONJI KUĆAN

Na igralištu NK Zelengaj 1948  u Donjem Kućanu gradonačelnika i pročelnika o radovima je izvijestio Boris Ismajlovski, predsjednik kluba koji je rekao: "Krenuli smo u adaptaciju prostorije i uređenje tribina a troškovi su oko 35 tisuća kuna. Sve sami rješavamo uz pomoć donacija i dobrih ljudi. Nadam se da ćemo uspjeti sve urediti do početka trećeg mjeseca da budemo spremni za nastavak sezone.  Uređujemo tribine sa 120 sjedećih mjesta, dio će biti natkriven. Mi smo klub koji ovisi o rezultatu i publici, a bez publike na tribinama teško ćemo financijski opstati. Imamo pomoć od zajednice sportskih udruga i zahvaljujemo na pomoći Gradu Varaždinu koji nas prati i maksimalno izlazi u susret."

NK UDARNIK 32, GORNJI KUĆAN

Nekoliko ulica dalje, u Gornjem Kućanu na igralištu NK Udarnik 32 gradonačelnika su dočekali Jurica Pocedulić, predsjednik i Goran Bobek, predsjednik MO i potpredsjednik kluba koji se natječe u trećoj županijskoj ligi. Nakon godine stagnacije, ekipa je ponovo oformljena a istaknuti su i ambiciozni planovi uređenja sportsko-rekreacijskog centra. Najavljuje se uređenje manjeg vanjskog igrališta 60x40 metara za rad s nižim uzrasnim kategorijama igrača uz financijsku pomoć Grada Varaždina te privatnih sponzora i donatora. Uz to će se urediti i poligon za vatrogasce pa će uz postojeće nogometno i dječje igralište te već  posađen drvored  cijeli prostor biti zaokružena cjelina sportsko-rekreacijskog kompleksa.  Vodstvo kluba i mjesnog odbora po istom modelu planira završiti započeto uređenje prostorija, sanitarne čvorove i tuševe te grijanje objekta u kojem će svoj prostor konačno dobiti i mjesni odbor.

Komentari