Senzacionalni rukometni transfer

Ivan Horvat u Flensburgu!

Objavljeno: 14.07.2016. 18:46

Zadnja izmjena: 14.07.2016. 18:48

Posljednjih dana u GRK Varaždin dogodile su se velike promjene. Gotovo senzacionalno zazvučala je vijest da je najbolji igrač Ivan Horvat prešao u redove slavnog njemačkog bundesligaša Flensburga. Ovu vijest potvrdio nam je i sportski direktor Alen Milak.

- Da, istina je, Horvat je novi čaln Flensburga. Dugo su ga pratili, pozvali ga u svoj kamp gdje su se u potpunosti uvjerili u njegove kvalitete i sve smo se brzo dogovorili. Uvjeti transfera poslovna su tajna. Želimo mu puno sreće, a vrata našeg kluba bit će mu uvijek otvorena – rekao je Milak.

No, nije samo Horvat napustio redove varaždinskog prvoligaša. Brzonogo lijevo krilo Martin Marčec otišao je u skopski Metalurg, a pivot Leon Vučko u Tatran iz Prešova. Ipak, u klubu nisu sjedili skrštenih ruku već su se odmah potrudili dovesti adekvatne zamjene.

Dabrove će tako pojačati najbolji strijelac Premijer lige u posljednje tri godine, lijevo krilo Ivan Laljek (23) iz Gorice. Mjesto Ivana Horvata zauzet će kapetan mlade reprezentacije Hrvatske, 198 cm visoki dvadesetogodišnjak Andrej Obranović, rođeni Karlovčanin koji je posljednju sezonu igrao u Poreču, dok će na poziciji pivota zaigrati također mladi reprezentativac Ivan Šuker (20) iz Dugog Sela.

- Lista dolazaka još nije zaključena jer pregovaramo sa još dvojicom kvalitetnih igrača. Znam da će mnogi pomisliti kako smo odlaskom Horvata, Marčeca i Vučka oslabljeni, ali uvjeravam vas da smo doveli prave zamjene i da ćemo u nadolazećoj sezoni biti još bolji i jači. Osim toga odlasci spomenute trojice u velike europske klubove samo su potvrda našeg kvalitetnog rada i odličnih rezultata  – završio je sportski direktor GRK Varaždin Alen Milak.

Komentari