BOWLING KLUB MEDONJA

Ivan Kreš nastupio na svjetskom kupu u bowlingu u Las Vegasu

Objavljeno: 14.11.2018. 16:34

Zadnja izmjena: 14.11.2018. 16:40

Ivan Kreš, član Bowling kluba Medonja iz Varaždina, kao pobjednik hrvatskog kupa, nastupio je na jednom od najprestižnijih natjecanja u tom atraktivnom sportu, 54. Qubica AMF svjetskom kupu u bowlingu.

Natjecanje je održano od 4. do 11. studenog u Las Vegasu SAD, a nastupili su pobjednici bowling kupova iz čak 83 zemlje u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U izuzetno jakoj konkurenciji Ivan Kreš je kao najstariji sudionik natjecanja nakon napornih trodnevnih kvalifikacija zauzeo 69. Iako je u nekoliko izlazaka imao odlične rezultate nekoliko slabijih izlazaka smanjilo mu je prosjek na 179 što nije bilo dovoljno za ulazak u finalni dio natjecanja. U ženskoj konkurenciji nastupila je Vesna Barišić iz Osijeka osvojivši 59. mjesto. Svjetski kup osvojili su Shannon O‘Keefe iz SAD-a kod žena te Sam Cooley iz Australije u muškoj konkurenciji.

- Bila mi je čast predstavljati Varaždin i Hrvatsku na tom velikom natjecanju, izjavio je Ivan Kreš nakon povratka. - Konkurencija je bila izuzetno jaka i tek sada vidim koliko još moramo puno raditi kako bi dostigli taj svjetski standard. Svojim nastupom sam zadovoljan jer sam imao priliku skupiti dragocjeno iskustvo koje ću rado podijeliti sa ostalim igračima. Nastupima na takvim natjecanjima može se puno naučiti i napredovati, zaključio je Kreš zahvaljujući se obitelji i sponzorima koji su mu omogućili nastup u Las Vegasu. 

Nastup varaždinskog bowlingaša među najboljima u svijetu bit će veliki poticaj još većem razvoju tog sporta i kluba u Varaždinu, koji je nedavno primljen u Zajednicu sportskih udruga grada Varaždina.

Komentari