Ivan Pesic: Spreman sam, Argentinci nisu loši

Objavljeno: 22.01.2011. 11:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Ivan Pešić, vratar CO Zagreba, do sad je u Švedskoj strpljivo čekao svoju šansu, a malo tko je mislio da će i on dobiti priliku stati među vratnice. No, nakon slabih rola dva hrvatska golmana, Mirka Alilovića i Marina Šege, trebalo je nešto promijeniti, pa je odlučeno da Pešić zamijeni svog klupskog kolegu Šegu, piše Ivana Strahija za SportNet.hr

Nakon što je čuo tu vijest, Pešić je bio izuzetno radostan: "Osjećam se dobro, spreman sam. Treniram konstantno otkako smo ovdje u Švedskoj, iako sam na tribinama. Ukazala mi se prilika, nadam se da ću je iskoristiti, jer je to velika čast, nešto najljepše što se može dogoditi."

Pešić je inače široj hrvatskoj javnosti postao poznat nakon nemilog incidenta u veljači 2009. godine, kad je u huliganskom prepadu u Veszpremu. Tada je ubijen rumunjski reprezentativac Marian Cozma, dok je Pešić uboden nožem u leđa i morao mu je biti odstranjen bubreg. Iako je postojala bojazan za nastavak rukometne karijere mladog Senjanina, on se u potpunosti oporavio: "Dobro sam se oporavio od toga, treninge odrađujem dobro. U kratkom roku sam stigao do reprezentacije, hvala izborniku na tome. Sad to samo treba iskoristiti."

Prva velika proba za Pešića bit će utakmica s Argentinom, sutra od 18,15 sati: "Argentinci nisu loši, gledao sam ih protiv Švedske i protiv Francuza. Dosta dobro igraju. Mi samo trebamo ući dobro, odraditi napad i ne bi trebalo biti nikakvih problema", kazao je kratko Ivan Pešić.


Tekst: Ivana Strahija / SportNet.hr

Foto: Ane Ćizmić / CROPIX

Komentari