RUKOMET

Ivana Dežić i još dvije reprezentativke pozitivne na koronavirus

HRS

Objavljeno: 06.12.2021. 21:02

Zadnja izmjena: 06.12.2021. 21:08

Iz HRS javljaju da je tijekom redovitog antigen testiranja koje je održano jutros, 6. prosinca 2021. godine, otkriveno je da su dvije hrvatske reprezentativke pozitivne na Covid - 19. Odmah nakon toga, cijela reprezentacija podvrgnuta je PCR testiranju. Nažalost, PCR je potvrdio sumnju da su Ćamila Mičijević i Ivana Dežić (ŽRK Koka) pozitivne, dok su sve ostale igračice i članovi stručnog stožera negativni na korona virus. 
Nakon Ćamile Mičijević i Ivane Dežić, odnosno ponovljenog detaljnog uvida u rezultate PCR testiranja, još jedna hrvatska reprezentativka pozitivna je na Covid - 19. Riječ je o Dori Krsnik koja također ostaje u izolaciji u Castellonu. 

Stoga, izbornik Nenad Šoštarić odlučio je s popisa od 35 igračica koji je prijavljen Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF-u), pozvati Tenu Petiku, igračicu Lokomotive Zagreb i Gabrielu Gudelj, članicu Zrinskog Čakovec. Njihov dolazak u Španjolsku očekuje se tijekom sutrašnjeg dana, 7. prosinca, kad se reprezentacija seli u Torrevieju, kao što je poznato od ranije. 

Komentari