Varaždinski nogometni treneri

Ivanković blizu osvajanja naslova u Iranu, Dalić i Besek prvi vrhu, a Toplak napravio podvig

Objavljeno: 27.04.2016. 19:39

Zadnja izmjena: 27.04.2016. 20:09

Foto: Arhiva

Bivši varaždinski nogometni prvoligaš etablirao je nekolicinu nogometnih trenera. Najistaknutiji među njima su svakako Branko Ivanković, Zlatko Dalić, Dražen Besek i Samir Toplak koji sa svojim klubovima ove sezone bilježe zapažene rezultate.

Branko Ivanković u Varteksu je bio trener od 1991. do 1995. godine, a od svih varaždinskih trenera napravio je najrespektabilniju karijeru. Bio je pomoćnik Ćiri Blaževiću u hrvatskoj reprezentaciji, izbornik iranske nogometne vrste, također vodio je Dinamo, Rijeku, Hannover 96, kineski Shandong Luneng, kuvajtski Ettifaq te Al Wahda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Od prošle sezone preuzeo je iranski Persepolis, a ove sezone vrlo je blizu osvajanja naslova u Perzijskoj Gulf ligi. Naime, četiri kola prije kraja njegova momčad je vodeća i ima tri boda više od drugoplasiranog Esteghlala i trećeplasiranog Esteghlala Khuzestana.

Stigne li Tanac do titule u prvoj iranskoj ligi, bit će to njegova treća titula u karijeri budući da je naslove državnih prvaka osvajao sa zagrebačkim Dinamom u sezoni 2007./2008. i kineskim Shandong Lunengom 2010. godine.

Dalić i Besek

Zapažen rezultat ove sezone ostvarit će i Zlatko Dalić koji ipak neće uspjeti obraniti titulu prvaka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Njegova momčad završit će tako na drugom mjestu ligu s obzirom na to da Al Ainu Al Ahli bježi šest bodova. No, Dalića, koji je u svojoj karijeri bio trener Varteksa, Rijeke, Slaven Belupa, saudijskih Al Faisalyja i Al Hilala, čekaju i uzbuđenja u Azijskoj ligi prvaka gdje je na korak do plasmana u drugi krug.

Dražen Besek stigao je pak u siječnju na Maltu. S Birkirkarom trenutno, kolo prije kraja, drži treću poziciju lige, a u posljednjem susretu bivšeg trenera Varteksa, Osijeka i Zagreba, Čakovca, Slaven Belupa, Zaglebie Lubin, Drave Ptuj, Shangai Shenuhue, Hunana, Wuhan Zalla i Tianjin Songjiang, čeka susret s četvrtoplasirani Balzanom.

Toplak napravio podvig

Četvrti varaždinski trener kojem ove sezone ide gotovo sve od ruke je Samir Toplak. Bivši trener Varteksa, Gorice i Cibalije prošle sezone sa zaprešićkim Interom plasirao se u 1.HNL. Svi su im predviđali grčevitu borbu za ostanak, no Toplak je sa svojom ekipom napravio veliki podvig lako osiguravši ostanak u ligi. Trenutno njegova momčad u kojoj se ističe najbolji strijelac lige Ilija Nesterovski (19 golova) drži šesto mjesto, a do kraja su ostala još tri kola.

Komentari