u ljubešćici uoči prvenstva

eCaffe - Ekskluzivni intervju s Ivanušecom: Uvijek ću navijati za Dinamo, a od Eura očekujem...'

Kao 16-godišnjak otišao je u redove Lokomotive, zatim uskoro i u Dinamo. Na početku prošle godine, krajem kolovoza karijera ga je odvela u Feyenoord. Uzor mu je, kao malom, bio Rolandihno, a danas kao uspješan nogometaš i dalje voli gledati druge nogometaše i naučiti nešto od njih. Razgovarali smo s njime u rodnoj Ljubešćici...
Objavljeno: 26.05.2024. 09:19

Zadnja izmjena: 26.05.2024. 09:20

Rodom je iz Ljubešćice, ofenzivac je nizozemskog Feyenoorda, a predstavljat će nas i na Euro u Njemačkoj – Luka Ivanušec današnji je gost u našem eCaffeu. Na kratko je stigao u Ljubešćicu uoči Eura, a u razgovoru sa njime doznali smo puno zanimljvih stvari o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu – nogometu.

Cijelu emisiju pogledajte ovdje. 

Kao 16-godišnjak otišao je u redove Lokomotive, zatim uskoro i u Dinamo. Na početku prošle godine, krajem kolovoza karijera ga je odvela u Feyenoord. Uzor mu je, kao malom, bio Rolandihno, a danas kao uspješan nogometaš i dalje voli gledati druge nogometaše i naučiti nešto od njih. Jedan od najemotivnijih trenutaka, prisjeća se, bio mu je odlazak iz Dinama.

- Dinamo je za mene ono što sam ja uvijek htio. To mi je bio dječački san. Dinamo je moj klub i uvijek će biti. Uvijek ću navijati za Dinamo. To mi je bilo baš ostvarenje sna igrati u Dinamo i taj oproštaj. Kad se sjetim kako su me navijači otpratili iz kluba, to mi je samo ponos da znam da oni cijene sve što sam dao za taj klub – istaknuo je Ivanušec.

'Prvi put sam se s time susreo, čak smo se i natjecali tko će biti bolji'

Prelazak u Rotterdam bio je stresan, dodaje Ivanušec, a dan mu se sastoji pretežito od treninga i slobodnog vremena u popodnevnim satima koje najčešće provodi u društvu djevojke gledajući serije i slično. U novom klubu po prvi put se susreo i s najnovijom tehnologijom koja ključne informacije za sportaše prikuplja u malom prstenu.

- Svaki igrač Feyenoorda dobije prsten koji mjeri aktivnost tijekom dana, koliko se krećeš. Ako se nisi pokrenuo dva ili tri sata, već ti javlja da bi trebao malo prošetati. Glavna funkcija mu je da mjeri san. Vidiš kakva ti je REM faza, duboka faza sna, da li si na vrijeme legao i vidiš po tome koliko si odmoran i da li trebaš mjenjati neke navike. Prvi put sam se sa time susreo u Feyenoordu. Bilo je jedno vrijeme čak i natjecanje tko će imati bolji rezultati u spavanju i to smo komentirali svaki dan, a ja sam bio u zlatnoj sredini.

'Kad Modrić traži loptu, onda dodaš, a najteži protivnik na Euro je...'

Poziv izbornika Zlatka Dalića u A reprezentaciju stigao je 2020. u vrijeme kad je još nosio Dinamove boje, a što se tiče Luke Modrića, kaže, kad traži da dodaš loptu onda dodaš jer to je Modrić. Najdraža utakmica mu je debi za reprezentaciju, a Ivanušec kao najtežeg protivnika na nadolazećem Euro u skupini između Španjolske, Italije i Albanije, vidi upravo Španjolce.

- Jednostavno je ponos i čast biti dio reprezentacije. Najbolja stvar u karijeri. Znaš da predstavljaš svoju državu, svoje ljude. To je najveći ponos koji možeš osjetiti. Španjolci nam nikad nisu ležali, a bit će dosta teška skupina. Mislim da smo mi uvijek bili najbolji protiv tih jakih ekipa. Proradi neki inat u nama. Dosta nas ljudi podcijenjuju i onda proradi inat. Sa tim zvučnim reprezentacijama smo uvijek igrali jako dobre utakmice - istaknuo je dodavši kako je plan ići stepenicu po stepenicu pa dokle ih put odvede.

 

Komentari