Ivica Kostelić osvojio brončanu medalju na SP-u!

Piše: eVz / VLM

Objavljeno: 09.02.2011. 12:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Već u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Garmicsh Partenkirchenu Ivica Kostelić osvojio je brončanu medalju, nakon još jednog sjajnog superveleslaloma.

- Bilo je jako teško, grbavo, i velika promjena svjetla, ništa se ne vidi, sve je u sjeni. Sada ću sigurno propustiti spust, a za ostale ću discipline još razmisliti - kazao je Ivica Kostelić, očekujući dodjelu medalja.

- Moram priznati da nisam očekivao to, naročito s obzirom na ovako tešku stazu - kazao je kratko Kostelić.

Zlato pripada Talijanu Innerhoferu, koji je sjajno tempirao i podizao formu kako se približavalo prvenstvo. I Austrijanac Reichelt spada u tu kategoriju, a da je u odličnoj formi naslutilo se već na posljednjim nastupima.

Pomalo neočekivano iza Ivice ostali su svi "papirnati" favoriti, na četvrto mjesto plasirao se Didier Cuche, potom Raich te Baumann, dok Svindal nije niti završio vožnju. Kao i na posljednjim utrkama, Bode Miller je "izgledao dobro" u gornjem dijelu staze, ali je kasnije napravio pogrešku, ostao bez štapa na jednim vratima te na kraju zaostao.

Staza je bila iznimno teška, mnogi skijaši imali su velike probleme, Zurbriggen, Ligety, Gruenenfelder, no ne i hrvatski skijaški as. On je stazu odvozio odlično, koncentrirano i staloženo, ali i agresivno koliko treba, što je na kraju donijelo povijesni uspjeh. Ovo je prva Ivičina medalja iz brzih disciplina, u sezoni, koja zasad izgleda kao "san snova".

Prvo u Garmischu još slalom, veleslalom i kombinacija, a onda i završnica borbe za svjetski kristalni globus. Bolje rečeno, pokušaj "lova" na Kostelića, koji ima ogromnu prednost.

Ivici je ovo druga medalja sa svjetskih prvenstava, nakon St. Moritza sada već davne 2003. godine, gdje je osvojio zlatnu medalju u slalomu.

Natko Zrnčić Dim odradio je također solidnu vožnju te na kraju završio na 22. mjestu, što je solidno uoči sljedećih nastupa na Svjetskom prvenstvu. Tin Široki i Dalibor Šamšal nisu završilu utrku.


Svjetsko prvenstvo (supervelselalom)

1. Innerhofer (ITA) 1:38.31

2. Reichelt (AUT) +0.60

3. KOSTELIĆ (HRV) +0.72

4. Cuche (ŠVI) +1.03

5. Raich (AUT) +1.34

6. Baumann (AUT) +1.48

7. Janka (ŠVI) +1.72

8. Heel (ITA) +1.82

...


Komentari