Ivica Kostelić slavio u slalomu u austrijskom Flachau

Objavljeno: 22.12.2011. 08:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Ivica Kostelić pobijedio je u austrijskom Flachauu na trećem slalomu sezone Svjetskog kupa. Uz njega, mjesto na pobjedničkom postolju osvojili su Šveđanin Andre Myhrer i Talijan Cristian Deville, piše Index

Ivica je drugu vožnju, uz veliku maglu i snijeg, odlično odradio, a unatoč sitnim greškama, uspio je sačuvati prednost ispred Andrea Myhrera, za 20. pobjedu u karijeri, 13. u slalomu.

Ivica se probio na 15. mjesto po broju pobjeda u Svjetskom kupu, i samo ga jedno slavlje dijeli od Norvežanina Kjetila Andreaa Aamodta koji je 14., odnosno tri od slavnog švicarskog veleslalomaša Michaela von Gruenigena, koji je sva 23 puta slavio u svojoj najjačoj disciplini.

Na prvom mjestu nedostižan je Ingemar Stenmark, s nevjerojatnih 86 pobjeda.

Kad su u pitanju samo slalomske utrke, Kostelić dijeli peto mjesto na vječnoj ljestvici s Francuzom Jean-Noëlom Augertom i Austrijancem Marijem Mattom.

Sva su trojica na 13 pobjeda, jednom manje od četvrtoplasiranog Austrijanca Benjamina Raicha, te tri manje od Austrijanca s luksemburškom putovnicom Marca Girardellija.

Naravno, ispisao je ovim trijumfom i najljepšu pozivnicu ljubiteljima skijanja u Hrvatskoj za dolazak na Sljeme 5. siječnja 2012., kada će se također voziti noćni slalom.

- Kolo sreće se okreće - veselo je ustvrdio Ivica nakon utrke.

- Danas sam bio odličan i moram biti zadovoljan. Rijetko kad se dogodilo da su tako male razlike među prvom trojicom. Bila je to odlična utrka, posebno za gledatelje. Prije dva dana bio sam razočaran i tužan kako je završila utrka u Alta Badiji, bio sam samo 17 stotinki iza drugog mjesta a završio sam peti. Mislim da sam danas imao i malo sreće. Skijao sam dosta dobro i trudio sam se biti opušten u drugoj vožnji. Nisam previše napadao, samo sam želio tečno skijati. Sada želim samo zdravlje i nadam se dobrom skijanju u siječnju - dodao je još uvijek najbolji skijaš svijeta.

Od 35 stotinki prednosti iz prve vožnje, ostalo mu je sićušnih sedam - dovoljno za drugu pobjedu sezone kojom je preuzeo vodstvo u poretku slaloma, a u ukupnom poretku Svjetskog kupa popeo se na petu poziciju, s 96 bodova manje od vodećeg, Marcela Hirschera.

Vodeći slalomaš do Flachaua i vodeći skijaš u poretku za Veliki kristalni globus  pred domaćom publikom nije bio u formi. Nakon prve je vožnje zauzimao 13. mjestio, da bi u drugoj promašio vrata i odustao.

Iduća utrka Svjetskog kupa skijaše očekuje 29. ovog mjeseca u talijanskom Bormiju. Na rasporedu je spust, kojeg će Ivica propustiti kako bi što spremniji dočekao izazove na početku 2012.

Dodajmo kako drugi naš predstavnik, Dalibor Šamšal, nije uspio izboriti drugu vožnju. Sa startnim brojem 58 zauzeo je 43. mjesto s 3.09 sekundi zaostatka za Kostelićem u prvoj vožnji.


Izvor: index.hr

Komentari