Ivica Križanac prespavao na policiji, nakon vožnje s 1,8

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 04.03.2011. 08:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Bivši je reprezentativac u noći sa srijede na četvrtak napuhao 1,8 promila. Čeka ga prekršajna prijava zbog ugrožavanja prometa na splitskim ulicama

Ivica Križanac, nekadašnji reprezentativac, trenutačno igrač Splita, noć sa srijede na četvrtak proveo je u policijskoj postaji PU splitsko-dalmatinske na triježnjenju. Naime, Križanac je, kako neslužbeno doznajemo, pod utjecajem alkohola izveo "šou" po splitskim cestama.

Svojim novim bijelim BMW-om X5 prošao je tri križanja (Vukovarska ulica, Velebitska i Matice hrvatske) a da se nije zaustavio na crveno svjetlo na semaforu. Njegovu vožnju u nacvrckanom stanju zamijetili su policajci i ubrzo ga, nešto prije 23 sata, zaustavili. Nije ih se dojmilo kad su vidjeli da je u BMW-u bivši reprezentativac koji je slavu stekao igrajući za ruski Zenit iz St. Peterburga i koji je očito iz Rusije donio i neke druge navike.

Uglavnom, policajci su Križanca izveli iz automobila i provjerili je li u alkoholiziranom stanju. Križanac je napuhao, kažu, između 1,5 i 2 promila, a prema našem izvoru, imao je 1,8 promila alkohola. S obzirom na to da u takvom stanju, procijenili su policajci, nije bio u stanju voziti, odnosno ugrožavao je promet, odveden je u jednu od splitskih policijskih postaja u kojoj je proveo noć i ujutro je, nakon što se otrijeznio, pušten kući.

Čeka ga prekršajna prijava zbog ugrožavanja prometa. U sjećanju nam je ostao detalj s propalih Križančevih pregovora s Hajdukom koji je prenio predsjednik Josip Grbić. Tada je rekao da je Križanac tražio toleranciju prema kasnijim izlascima "jer je on na to naučio". Sada se vidi i zašto.

Nije ovo trebalo Križancu kojega je u karijeri pratio glas prekaljenog profesionalca. Vožnja kroz crveno u pijanom stanju sve je samo ne profesionalizam.


Komentari