Ivica Križanac umjesto u Hajduku - završio u RNK Split

Objavljeno: 26.01.2011. 09:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Ivica Križanac umjesto u Hajduku, završio u RNK Split. Novi propust Hajdukove struke, kojoj je "mali" Split ispred nosa odnio reprezentativca...

Kakav preokret u finišu. Ivica Križanac dva je dana pregovarao s Hajdukom, a onda je sinoć potpisao ugovor na sezonu i pol sa Splitom. Točnost informacije potvrdio nam je direktor Splita Nenad Pralija koji je radio u tišini, ali je odradio vrhunski posao za klub iz Parka mladeži.

- Sretan sam, oduševljen, doveli smo velikog igrača, ali još većeg čovjeka. Križanac je potpisao na sezonu i pol, ali smatram da će i nakon toga ostati u našem klubu. Mi smo s njim razgovarali na ljudskom nivou, nas dvojicu puno toga veže, u karijerama smo se morali dokazivati okolnim putevima. To je bio naš recept za razgovore koji su uspješno okončani. Ne mogu vam opisati našu sreću, pa u klub smo doveli jednog od najboljih europskih stopera – rekao je Pralija.

Nije želio ulaziti u pojedinosti kako je Park mladeži ispred nosa pokupio Poljudu veliko igračko ime.

- Nemamo se mi što uspoređivati s Hajdukom – kratko će Pralija.

Križanac sigurno nije došao za lijepe oči, braća Žužul spremno su odgovorila na sve uvjete koje je bivši reprezentativac postavio. Uostalom, dok je Hajdukov trener Goran Vučević govorio kako će mu Križanac biti lider momčadi, ovaj je imao ponuđen ugovor od strane Splita. I dok je držao tu ponudu Splita Križanac je tijekom ludog utorka dva puta pregovarao sa čelnicima Hajduka. Čak je oko 17 sati bio u Poljudu, to je bio posljednji razgovor s Hajdukom. Navodno se bijeli i Križanac nisu našli u iznosima. Hajdukova ponuda vrtila se oko 300 tisuća eura po sezoni, Križanac je tražio netto, Hajduk nudio brutto, pa su se dogovorili, ali u ponuđenom ugovoru je pisalo nešto drugo. Križanac nije želio previše komentirati te priče.

- Nemam ja što biti razočaran ili ne. Jednostavno, nije do mene. Zna se da volim Hajduk, da sam želio doći, ali... Pregovori nisu krenuli u željenom smjeru, imao sam opciju odlaska u Split koju sam prihvatio i to je to – kratko je kazao Križanac koji će se treningu Splita u Čapljini priključiti u četvrtak, a odvest će ga predsjednik Slaven Žužul. U Hajduku su ostali zatečeni raspletom "operacije Križanac. Nisu željeli ulaziti u šira obrazlaganja.

- Ako je Križanac razočaran, razočarani smo i mi. Ponudili smo mu više nego korektne uvjete, a on najbolje zna zašto ih nije prihvatio – komentirao je predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar.

Nema dvojbe, Križančev prelazak u Split prvorazredna je senzacija, a Hajduk je od prvog susjeda dobio takvu šamarčinu da će se teško oporaviti od nje. Nije stvar u tome što je Križanac otišao u Split, već u tome što je Hajduk dva dana pregovarao s igračem kojeg je označio kao lidera momčadi i onda ga je izgubio u posljednjoj sekundi.

Komentari