Ivica odustao od borbe za Veliki globus i posvećuje se samo slalomu

Objavljeno: 14.03.2012. 16:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Ivica Kostelić neće nastupiti na sutrašnjoj utrci superveleslaloma na završnici Svjetskog kupa u Schladmingu. Logična je to odluka u taboru našeg skijaša, nakon raspleta utrke spusta, u kojoj je Beat Feuz drugim mjestom osvojio 80 bodova i Kostelićeve šanse da opet osvoji veliki Kristalni globus sveo na puku teoriju, piše Index

Švicarac Feuz uoči tri posljednje utrke u kojima će se dijeliti 300 bodova Ivici bježi 266, a uzme li se u obzir činjenica da se Ivica tek prije četiri dana vratio nakon rehabilitacije poslije operacije, jasno je da je propuštanje superveleslaloma pravi izbor.

Također, u petak ujutro će biti obznanjeno hoće li Ivica voziti subotnji veleslalom, gdje je ove sezone 21. u poretku, sa 104 osvojena boda. Naravno, nije isključeno da i tu utrku preskoči kako bi što spremniji dočekao nedjeljni okršaj s Marcelom Hirscherom i Andreom Myhrerom Mali kristalni globus u slalomu.

U međuvremenu, Kostelić će u četvrtak zbog treninga nastupiti na utrci FIS superkombinacije u austrijskom Innerkremsu, a osim njega skijat će i Natko Zrnčić-Dim i Dalibor Šamšal, koji su jutros utrku FIS Končar kupa na Sljemenu okončali kao prvi i drugi.

Inače, u borbi za Mali kristalni globus sutra će se naći trojica skijaša. Aksel Lund Svindal vodeći je u poretku superG-ja sa 413 bodova, ali svoje kombinacije ima i švicarski dvojac - drugoplasirani Didier Cuche (371) i trećeplasirani Beat Feuz (368).

Komentari