Ivica osvojio Globus: Ovo je najviše što se može osvojiti

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 12.03.2011. 14:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Ivica Kostelić osvojio je veliki kristalni globus. Kostelić nakon 37 skijaša trenutno zauzima 20. mjesto u spustu u Kvitfjellu, no zbog slabih rezultata Cuchea, Zurbriggena i Svindala već je i matematički osigurao ukupnu pobjedu.

Za vodećim, Austrijancem Walchhoferom, Kostelić zaostaje sekundu i 56 sekundi. Sa startnim brojem 16 Aksel Lund Svindal na cilj je došao predzadnji, te je i matematički otpao iz borbe za ukupnu pobjedu u svjetskom kupu.

Nekoliko minuta kasnije iza Ivice Kostelića plasirao se i Sylvan Zurbriggen. Didier Cuche na cilj je stigao tek 6., te sada za Ivicom u ukupnom poretku zaostaje nedostižnih 524 boda.

- Konačno je i matematički potvrđeno da sam najbolji na svijetu i to pet utrka prije samoga kraja. Ne mogu sada reći ništa posebno, samo da sam jako sretan i da se veselim sa svojom ekipom koja je bila cijelo vrijeme sa mnom. Ovo je za nas jako emotivan trenutak. Ovo je najviše što u skijanju možete osvojiti. Nema većeg uspjeha od osvajanja velikog Kristalnog globusa - kratko je zaključio Ivica nakon utrke.

Natko Zrnčić Dim starta sa brojem 42. Agencija VLM


Komentari