Ivica Solomun više nije trener slovenskog prvoligaša Zavrča

Objavljeno: 18.08.2015. 19:16

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Arhiva

Od ponedjeljka navečer i poraza Zavrča od Celja 2:1, Ivica Solomun više nije trener slovenskog prvoligaša. Odlučila je tako uprava kluba koja je s varaždinskim trenerom raskrstila nakon osam mjeseci suradnje.

Solomun je u Zavrč stigao krajem prosinca prošle godine i dobro se snašao. S totalno redizajniranom ekipom stigao je do petog mjesta u Prvoj slovenskoj ligi prošle sezone.

U novoj sezoni uprava je postavila visoke ciljeve, no ponovo je totalno redizajniran sastav.

Njegova momčad u kojoj igraju čak šestorica bivših igrača Varteksa u prvenstvo je krenula dobro. Na startu su remizirali s Olimpijom 0:0, pobijedili Rudar u gostima 3:1, no potom su upisali tri uzastopna poraza. Krka ih je pobijedila 1:0, Gorica 3:0, a u posljednjem susretu odigranom u ponedjeljak Celje ih je svladalo 2:1.

Uprava kluba nakon takvih rezultata uručila je Solomunu otkaz.

- Bolje da ode trener nego da se rade radikalni potezi. Mojem otkazu kumovala je kriza rezultat u posljednja tri kola. Jednostavno nismo mogli postići pogodak. U prilog tome ide ozljeda glavnog napadača Muslimovića pa nismo imali adekvatne zamjene u napadu. Vlasnik je taj koji odlučuje i vrijeme će pokazati tko je bio u pravu. Nema gorkog okusa u ustima i želim im sve najbolje u nastavku sezone - zaključio je Solomun.

Komentari