ŠKOLSKI SPORT

Iz HŠSS-a oglasili su se o prekinutim i nedovršenim natjecanjima

Objavljeno: 21.04.2020. 20:01

Zadnja izmjena: 21.04.2020. 20:06

Iz Hrvatskog školskog sportskog saveza uputili su pismo nastavnicima TZK, ravnateljima osnovnih i srednjih škola, te učenicima i roditeljima, a u vezi prekinutih i nedovršenih natjecanja započetih tijekom školske godine 2019/20.

Predsjednik HŠSS-a Nikola Perković i tajnik Ivan Dujić podsjetili su da je Hrvatsku, kao i većinu zemalja svijeta, zahvatila pandemija bolesti COVID-19 uzrokovana virusom SARS-CoV-2, koja je uzrokovala djelomičnu ili potpunu obustavu aktivnosti.

"Tako je HŠSS, brinući se prije svega o zdravlju građana Republike Hrvatske, naših školaraca, voditelja i njihovih obitelji obustavio svoje aktivnosti (Završnice državnih prvenstava) ali je ostao u komunikaciji s učenicima i voditeljima putem svojih društvenih mreža.

U ovom trenutku nam je teško bilo što najavljivati, a da se odnosi na aktivnosti do kraja školske godine 2019./2020., ali jedino što znamo je da je Krizni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske produljio mjere do 4. svibnja i u skladu s tim, neće se održati Završnice koje su trebale biti održane u periodu do 5. svibnja 2020.
Da li će naše aktivnosti bit skroz otkazane ili odgođene (održavanje s novim terminom) u ovom trenutku ne znamo jer to ovisi o puno faktora čak i da se škole uskoro otvore (ne znamo kakvi će biti naputci Kriznog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Središnjeg državnog ureda za šport ali i dogovori s hotelskim kućama i autoprijevoznikom).

U svakom slučaju, mi ćemo obavještavati naše učenike, voditelje, roditelje i ravnatelje o svakim novim saznanjima i budite sigurni da će tijela HŠSS-a nastojati pronaći najbolje rješenje da bi ponovo aktivirali učenike u naše programe i aktivnosti.

Do tada, nastojat ćemo putem društvenih mreža potaknuti na angažman što više učenika, na zanimljiv način, kako bi što prije prebrodili ovu krizu koja nas je sve zajedno zahvatila.

Želimo učenicima i njihovim roditeljima puno sreće u školovanju i nastavku školovanja, a voditeljima i ravnateljima želimo uspješnu provedbu nastave od kuće, jer neće sve ovo trajati vječno, a kad taj trenutak dođe, moramo biti spremni za nastavak svih naših djelatnosti." napisali su u HŠSS-u na kraju pisma.

 

Komentari