Canjugine cure protiv Brazila u borbu za peto mjesto

Objavljeno: 16.12.2011. 13:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: handballbrazil 2011

Hrvatska ženska reprezentacija u petak igra prvu utakmicu razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a izabranicama Vladimira Canjuge protivnice su Brazilke...

Susret se igra 17,30 po hrvatskom vremenu, a utakmicu možete pratiti na HTV2 i Arenasportu. Pobijedi li naša reprezentacija, u nedjelju je očekuje utakmica za 5. mjesto protiv boljega iz Rusija - Angola, a u suprotnom igrat će s poraženim iz tog susreta za 7. mjesto.

Pomoćni trener Dvoršek smatra da je Brazil razočaran ispadanjem iz borbe za medalju, a Brazilke je istaknuo kao dobru ekipu.

- Oni su očekivali da će biti u borbi za medalju te su sigurno više razočarani nego mi. Temperament im je poljuljan, ali znam da će se dignuti te da će nas pokušati pobijediti. Dobra su ekipa s obranom 6-0, ali nisu dobri kao Danska ili Norveška. Dosta su uigrani, ali mi smo bolja reprezentacija i možemo pobijediti. Stanje u našoj reprezentaciji je dobro, nemamo ozljeda i cure su spremne da krenu po pobjedu protiv Brazila- rekao je pomoćni trener ženske reprezentacije Boris Dvoršek.

Pivotknja Krima i Hrvatske Andrea Šerić očekuje tešku utakmicu, međutim nada se najboljem.

Oni će se bacati na glavu, a nosit će ih i publika. Mi u utakmicu moramo ući sto posto želi li postići dobar rezultat- istaknula je Andrea Šerić.

Njezina repezentativna kolegica Ivana Petković čvrsto vjeruje u kvalitetu svojih suigračica i uvjerena je da će utakmica otići na stranu Hrvatske.

Brazilke se tuku i mnogo trče, ali vjerujem da naša pobjeda nije upitna – zaključila je Ivana Petković.

Cilj je stići do petog mjesta koje bi omgućilo domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Komentari