tužna obljetnica

Izaslanstvo NK Varaždin Đelcu zapalilo svijeće: Neprežaljeni predsjedniče!

Objavljeno: 20.07.2021. 13:38

Zadnja izmjena: 20.07.2021. 13:42

Foto: Facebook NK Varaždin

Izaslanstvo NK Varaždin, predvođeno predsjednikom Draženom Vitezom, položilo je vijenac i zapalilo svijeće na posljednjem počivalištu neprežaljenog predsjednika NK Varteks 1990-ih Anđelka Herjavca.

Uz Viteza, u izaslanstvu su još bili: dopredsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek – Herjavčev najbliži klupski suradnik i prijatelj, te Nikola Šafarić, sportski direktor NK Varaždin, kao i voditelj Škole nogometa Damir Jagalić.  NK Varaždin pokojnog Herjavca prisjetio se i na Facebooku, gdje su objavili fotografiju s posvetom – „neprežaljenom predsjedniku“.

Legendarni Đelac poginuo je na današnji dan, prije točno 20 godina - putujući prema Zagrebu, na Skupštinu HNS-a. Na čelo NK Varteks došao je 1989. godine, te okupio sponzore i reorganizirao klub. Već u trećoj sezuoni 1. HNL Varteks je nakratko zasjeo na prvo mjesto, da bi već u sezoni 1995./1996. konkurirao za naslov prvaka. Potom je, 1998. godine, 20 godina prije Dinama, uspio izboriti i europsko proljeće. Klub je pod Herjavčevim vodstvom ostvario vrhunce kakvi se više nikad nisu ponovili...

Komentari