upoznali se s načinom organizacije

Izaslanstvo Paraolimpijskog odbora Italije obišlo sportske objekte u Varaždinu i Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 11.07.2016. 16:34

Zadnja izmjena: 11.07.2016. 16:51

Izaslanstvo Paraolimpijskog odbora Italije boravilo je proteklih nekoliko dana u Varaždinu i Varaždinskim Toplicama, gdje su zajedno sa predstavnicima Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina obišli sportske objekte na kojima su prošle godine održane Europske igre mladih za osobe s invaliditetom.

S obzirom da se iduće godine Europske igre mladih za osobe s invaliditetom održavaju u listopadu u Genovi, talijanska delegacija, koju je predvodio Dario Della Gatta, predsjednik Paraolimpijskog komiteta provincije Genova, stigla je u Varaždin kako bi se na licu mjesta upoznala sa načinom organizacije te sportske manifestacije.

– Razmjena iskustava stečenih tijekom održavanja Europskih igara mladih za osobe s invaliditetom u srpnju prošle godine u Varaždinu bila je glavna tema međusobnih razgovora s talijanskom delegacijom. Pokazali smo im borilišta na kojima su organizirana natjecanja te upozorili na koje bi moguće probleme mogli naići u organizaciji, ali i način kako smo mi te probleme rješavali na varaždinskom primjeru – rekao je glavni tajnik Zajednice, Patrik Koščak.

Predstavnici Zajednice i gosti iz Italije obišli su stadion „Sloboda“ na kojem su održana atletska natjecanja. Na Kapucinskom trgu, koji je prošle godine bio mjesto otvaranja i zatvaranja sportske manifestacije, gosti su se upoznali s načinom organizacije svečanosti otvorenja i samog defilea natjecatelja. Delegacija je posjetila i Javnu ustanovu Gradski bazeni gdje su upoznati s načinom organizacije natjecanja u plivanju. U Varaždinskim Toplicama obišla su Osnovnu školu gdje su održana natjecanja u boćanju te Hotel „Minerva“ u kojem su bili smješteni natjecatelji.

Na prošlogodišnjim Europskim igrama mladih za osobe s invaliditetom u Varaždinu, sudjelovao je 231 sportaš s invaliditetom iz 22 europske zemlje.

Komentari