FUTSAL

Izbornik Mavrović: Ne mislimo bježati od uloge favorita u Varaždinu

Objavljeno: 22.01.2021. 18:16

Zadnja izmjena: 22.01.2021. 19:12

Foto: HNS

Novi izbornik hrvatske A futsalske reprezentacije, Marinko Mavrović, objavio je popis igrača za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Albanije (Varaždin, 27. siječnja) i Danske (Aarhus, 30. siječnja).

Reprezentacija predvođena izbornikom Marinkom Mavrovićem dolazi u nedjelju, 24. siječnja u Varaždin, a kvalifikacijski susret protiv Albanije održat će se u srijedu, 27. siječnja s početkom u 19,00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin ali bez gledatelja i uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, u suorganizaciji ŽNS Varaždin.

- Nećemo imati previše vremena od okupljanja do prve utakmice protiv Albanije, niti poslije pred susret s Danskom, rekao je hrvatski izbornik Marinko Mavrović.

Svjesni smo kvalitete

- Međutim, ne tražimo alibi niti mislimo bježati od uloge favorita. Svjesno smo naše kvalitete, ali jednako tako znamo da to moramo potvrditi na terenu. Uostalom, maksimalno uvažavamo oba protivnika, pogotovo u kontekstu činjenice da danas u futsalu više ne postoje lagane utakmice. Vjerujem, međutim, u našu momčad i znam da će dečki pružiti maksimum, a u tom slučaju možemo se nadati pobjedama na startu kvalifikacija, dodao je hrvatski izbornik Marinko Mavrović, čije igrače očekuje obavezno testiranje i 24. siječnja okupljanje.

- Na žalost, došla su u svim sportovima vremena kada su rezultati testova najbitniji. Vjerujem da po tom pitanju nećemo imati problema i da ćemo imati na raspolaganju sve igrače koji su na popisu, zaključio je Mavrović.

Na Mavrovićevom popisu našli su se Žarko Luketin (Olmissum), Zoran Primić (Square), Marko Vuković (Vrgorac), Franco Jelovčić (Halle-Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Luka Perić (Dobovec), Maro Đuraš (Weilimdorf), Josip Suton (Meta Catania), Stjepan Perišić (Olmissum), Kristijan Postružin (Olmissum), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo) i Josip Jurlina (Olmissum). Pretpozive su dobili Luka Suton (Mantova), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Nikola Gudasić (Vrgorac), Duje Kustura (Olmissum) i Valerije Jurić (Olmissum).

Uz izbornika Mavrovića, stručni stožer čine njegov pomoćnik Duje Maretić, trener vratara Marin Stojkić, kondicijski trener Hrvoje Matijević, fizioterapeut Antonio Čajo, liječnik Krešimir Kolić, tehnički tajnik Dario Žgrablić, tajnik Denis Lukša i koordinator Boris Durlen.

Komentari