evo kako je bilo

Foto - Izletom i druženjem na Plitvičkim jezerima okončano 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja

Objavljeno: 11.01.2024. 10:57

Zadnja izmjena: 11.01.2024. 10:58

Završnim druženjem i odlaskom na izlet na Plitvička jezera, završilo je 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Aktivnosti na sportskom kampu pohađalo je 60-ak djevojčica i dječaka gradskih osnovnih škola, a u obilazak najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj otišlo je njih 40-ak. Po dolasku u okruženje Plitvičkih jezera, razgledali su Donja i Gornja jezera, vozili se elektrobrodom po Kozjaku, najvećem i najdubljem jezeru u sastavu Nacionalnog parka, ali i vlakom koji omogućuje prekrasan panoramski pogled na ovaj jedinstveni prirodni fenomen. Mladim sportašima i njihovim trenerima društvo je radila Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

- Grad Varaždin redovito sudjeluje u financiranju ovakvih i sličnih sportskih projekata. Osim Zimskog sportskog višeboja, financiramo i ljetno izdanje ovog programa, ali i projekt Zdrav pokret i brojne druge. Svi su ti programi za sve sudionike besplatni, a na taj način želimo zahvaliti našim građanima, poreznim obveznicima, što putem poreznih davanja dio svojih primanja uplaćuju u gradski proračun – poručila je pročelnica Vusić.

Riječi zahvale svima uključenima u projekt uputila je i Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV.

Komentari