Izraelski izbornik Fernandez hvata zadnju slamku spasa

Objavljeno: 06.09.2011. 18:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Izraelski izbornik Luis Fernandez u Zagrebu hvata zadnju slamku spasa. Nakon poraza od Grčke njegova reprezentacija, kao i ugođaj u njoj, vise o niti, ali Francuz, usprkos težini zadatka, vjeruje u mogući uspjeh. Piše sportnet.

Drugi dio izraelskog ključnog kvalifikacijskog programa na rasporedu je večeras na Maksimiru, a Luis Fernandez nije se libio nahvaliti Hrvatsku na sva usta prije početka susreta.

-Ne znam koliko vrijedi Modrić, ali ako je Pastore plaćen 43 milijuna eura, možda Modrić vrijedi i više od 45. Fantastičan je, brz i okretan, a tehnički sjajan i može jednim potezom riješiti utakmicu, no ne želim ga uspoređivati s Benayounom. Nisu isti tip igrača. Hrvatsku krase tolika velika imena poput Modrića, Srne ili Eduarda, ne znam otkud bih uopće počeo. A momčad im je još bolja-izjavio je izraelski izbornik.

U sličnom je tonu prokomentirao šanse svoje momčadi, no nisu mu sve lađe potonule. Činjenica da su Izraelce mnogi već otpisali, čak i u Izraelu, mogla bi im biti od koristi.

-Igrat ćemo protiv snažne Hrvatske, tzv. europskog Brazila. Na teškom smo zadatku, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo pobijedili. Jednom je Izrael pobijedio i Francusku kada nije imao imperativ rezultata, možda ćemo opet bolje odigrati bez pritiska- kaže Luis Fernandez.

Francuski trener iznimno cijeni i svog kolegu na suparničkoj klupi, našeg Slavena Bilića, koji se pozitivno izrazio o Fernandezu.

-Hvala mu na lijepim riječima, a bit će teško iznenaditi stručnjaka poput njega. No, pokušat ću, psihički sam čvrst i poraz od Grčke nije me uzdrmao- zaključio je izbornik Fernandez.

Izvor: sportnet.hr

Komentari