NK VARAŽDIN

Jakov Karabatić: Varaždin je po svemu prvoligaški klub

Objavljeno: 24.10.2021. 09:02

Zadnja izmjena: 24.10.2021. 09:25

Jakov Karabatić, jedan od ključnih igrača sadašnje obrane NK Varaždin stigao je ljetos iz vinkovačke Cibalie.

Njegova sportska karijera počela je u Radniku, sadašnja Gorica. Zatim je kao pionir igrao u Lokomotivi, gdje se zadržao tri godine a zatim je otišao u Split. Tamo je bio najduže, pa je uslijedila suradnja s Hajdukom, što je ukupno dosta klubova za mladog igrača. Na kraju Brežice, Cibalia i evo Varaždin.

Kako ste se snašli u Varaždinu i možete li usporediti Cibaliu i Varaždin.

- Ekipa me super primila. Kod igrača su najgora prijelazna razdoblja, tako sam ja u zadnji trenutak došao u Varaždin. Međutim, sve je odlično u ekipi. Dobro se trenira, promijenio se trener i počeli smo pobjeđivati, što je najbitnije. Za Cibaliu isto nemam što zamjeriti. Jedno lijepo iskustvo. Odigrao sam tamo dobar fond utakmica, ali drago mi je da sam sada u jednom, po svemu, prvoligaškom klubu. Osim što smo sada u Drugoj ligi, ali po uvjetima, po treninzima pravi je prvoligaški klub.

Posljednja utakmica na Katridi s Opatijom donijela je preokret i pokazala jedno drugo lice Varaždina.

- Stvarno teška utakmica na Kantridi protiv Opatije, prava drugoligaška puna agresije, trke i duela. Na poluvremenu smo se konsolidirali, rekli smo da moramo pokazati kvalitetu. Drugo poluvrijeme počeli smo napadati i stvarati šanse, što u prvom poluvremenu baš nije bio slučaj. Nakon 0:2 nije se lako vratiti, protiv tako iskusne ekipe kao što je Opatija.  Na kraju 2:2 i taj važan bod.

Dobro poznajete ekipu Osijek II, pa moćete najaviti kakva vas utakmica očekuje. 

- Dosta sam odigrao utakmica protiv Osijeka tako da ih dobro poznajem. To je mlada i kvalitetna ekipa koja je željna dokazivanja, ali bez velikog presinga za bodovima, samo se žele nadigravati. Ali mi imamo iskustvo i kvalitetu i to trebamo pokazati.

Susret Osijeka II i Varaždina na rasporedu je danas od 15.00 sati u Osijeku u Gradskom vrtu.

Komentari