Međužupanijska liga

Jalžabet želi zadržati vodeću poziciju do kraja, Varteks s novim pojačanjima cilja na peto mjesto lige

Objavljeno: 02.03.2016. 11:57

Zadnja izmjena: 02.03.2016. 12:09

Foto: Arhiva evž, Facebook

Ovaj vikend s ligaškim uzbuđenjima kreću nogometaši u Međužupanijskoj ligi, a iz redova jesenskog prvaka Jalžabeta najavljuju pohod na titulu.

U prvom dijelu sezone Jalžabećani su skupili 35 bodova, upisavši pritom 12 pobjeda, dva poraza i dva remija. Riječ je o najefikasnijoj momčadi lige koja je postigla 43 pogotka, a više od pola pogodaka postigao je najbolji strijelac lige Tomislav Medved koji je zabio 22 gola.

U pripremnom periodu iz vodeće momčadi lige otišli su Vedran Magić, Nikola Horvat, Mihael Jerebić i Nikola Modrić, dok su pristigli Danijel Dubravac, Mateo Sakač i Nikola Pomper.

'Idemo po naslov'

- Vjerujem da imamo ekipu za prvo mjesto Međužupanijske lige, no neće biti lako držati vodeću poziciju - rekao je prvi topnik lige, napadač Jalžabeta Tomislav Medved.

Druga najbolje rangirana momčad iz Varaždinske županije je Novi Marof koji drži osmu poziciju ljestvice s 20 osovojenih bodova, a u prvom kolu nastavka gostuje kod Zelengaja.

Odmah mjesto iza njih je Varteks koji se za drugi dio sezone znatno pojačao. Pristigli su Damir Plantak, Marko Blaži, Matija Milak i Luka Vindiš, a u posljednji tren priključili su se Saša Dreven i Neven Vukman.

Visoke ambicije Varteksa

- Riječ je o prvoligaškim igračima s kojima smo 30 posto jači. Mladi igrači mogu mnogo od njih naučiti - rekao je Krunoslav Beli, trener Varteksa. Momčad koja će u drugom dijelu svoje prvenstvene utakmice igrati na stadionu skupila je 19 bodova, a samo dva boda dijele je od šestoplasirane Slobode iz Slakovca.

U prvom kolu nastavka Drevena, Vukmana i društvo čeka utakmica na stadionu Varteksa protiv Zadrugara.

- Očekujemo tešku utakmicu jer je Zadrugar čvrsta ekipa i sigurno će tražiti bodove. No, igramo na stadionu i bilo bi lijepo pobjedom otvoriti drugi dio prvenstva - rekao je Beli i dodao kako je cilj u drugom dijelu sezone uhvatiti peto mjesto lige.

S druge strane vodeći Jalžabet kod kuće u nedjelju od 14,30 sati igra susret protiv Centrometala iz Macinca gdje je trener Varaždinac Dragutin Posavec.

- Ipak je kvaliteta na našoj strani i nadam se da ćemo na startu uzeti puni plijen- zaključio je Medved.

Komentari