Janu Ožegu dvostruka pobjeda u Osijeku, AK Sloboda ekipno peta

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 21.09.2015. 08:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: AK Sloboda

U Osijeku je u organizaciji Atletskog kluba Slavonija-Žito održano finale Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje. Kao i prošle godine ukupni pobjednici kadetskog Kupa su kadeti i kadetkinje AK Agram sa 474,5 bodova.

Nastup u finalu imali su najbolji atletičari po rezultatima koje su postigli u kvalifikacijama prije 14 dana.  Od ukupno 24 kluba kadeti AK Sloboda su osvojili  38 bodova i 11. mjesto dok su kadetkinje bile odlične 5. sa 73 boda.

U konkurenciji kadetkinja natjecalo se 29 klubova. Sveukupno AK  Sloboda je sa 111 bodova zauzela 5. mjesto od 34 kluba. Najbolji pojedinci nastupiti će u dresu reprezentaciji na petoboju nacija  koji se održava slijedećeg tjedna u Breclavu u Čehoslovačkoj.

Od pojedinaca AK Sloboda najviše se istaknuo Jan Ožeg  koji je pobijedio u bacanju kugle i kladiva. Andreas Jozepović je na 100 m bio 8. a u koplju je osvojio 4. mjesto.  Kod djevojčica najbolja je bila Orhidea Lešćak koja je pobijedila na 100 m prepone te bila 2. na 300 m  prepone.  

Simona Jambrošić je osvojila 8. mjesto  a Ella Bogdanović je na 2000 m bila 7.  Ema Čop je u skoku u vis osvojila 15. mjesto Leonarda Bosilj je bila odlična 2. u bacanju diska dok je u istoj disciplini Ana Majdak bila 4. U bacanju koplja je Ana Majdak bila bolja i osvojila 2. mjesto a Leonarda Bosilj je zauzela 5. mjesto.
 
Ovaj uzrast atletičara pokazuje kakva je zapravo klupska perspektiva. Unatoč izvrsnim pojedincima vidljiva je neravnomjernost popunjenosti disciplina pa će se klupsko vodstvo i treneri morati ozbiljno pozabaviti radom sa mlađim uzrastima i ranijom selekcijom talentiranih atletičara.

Komentari