velški velikan u našem gradu

PRIJE 22 GODINE DIJAGNOSTICIRAN MU RAK Upoznajte novo varaždinsko sportsko pojačanje, najboljeg na svijetu

Objavljeno: 22.09.2017. 16:25

Zadnja izmjena: 22.09.2017. 16:26

Stolnoteniski svijet u našem gradu i Hrvatskoj dobio je jedno veliko ime - paraolimpijski pobjednik iz Rija 2016. godine, ujedno i svjetski prvak Will Bayley, koji je s STK STARR potpisao jednogodišnji ugovor.

Radi se o 29-godišnjem igraču jedinstvene sportske i životne priče. Rođen s teškom bolesti - artrogripozom - koja napada sva četiri ekstremiteta, primio je još jedan udarac sudbine kad mu je u dobi od 7 godina utvrđeno da ima rak.

Stolni tenis kao terapija

Upravo tijekom liječenja od raka Bayley je počeo igrati stolni tenis i od toga napravio životnu karijeru. Nemoguće je i nabrojati sve njegove titule - najvažnije su titula europskog prvaka (na prvenstvu u našem Splitu) te zlatna paraolimpijska medalja iz prošle godine. Bila je to njegova treća olimpijada - ranije je već imao srebro - a nakon pobjede u finalu Bayley je od radosti skočio na stol, zbog čega je zaradio žuti karton. Bayley je već pet godina rangiran kao svjetski broj 1 paraolimpijski stolnotenisač.

- Ono što je još važno istaknuti jest našu želja da u sport uključimo više djece s invaliditetom i da se angažiramo na takvim projektima, u čemu će nam uvelike pomoći paraolimpijski i svjetski prvak Will Bayley - objasnio je Ronald Ređep ovaj jedinstveni sportski potez.

STK Starr u novu sezonu kreće već u ponedjeljak, ekipa je vrlo jaka - osim Baylela i prošlogodišnje uspješne akvizivije Kineza Zeng Jiaoa, tu je od srpnja i hrvatski stolnotenisač kineskog podrijetla Tan Ruiwu. Svi aduti su tu da Starr barem ponovi prošlogodišnje uspjehe - a vjerujemo da će Bayleyeva priča djelovati nadahnjujuće na sve one kojima sudbina nije bila naklonjena.

Komentari