GLOBALNI TURNIR

Jelena Geček iz Disc golf kluba Varaždin druga u konkurenciji od preko 500 igračica iz cijelog svijeta

Objavljeno: 17.05.2021. 20:48

Zadnja izmjena: 17.05.2021. 20:48

Igračice iz Hrvatske su na globalnom turniru u konkurenciji od 3 228 igračica osvojile čak četiri postolja - od čega jedno prvo, dva druga i jedno treće mjesto.

Jelena Geček iz Disc golf kluba Varaždin osvojila je 2. mjesto u konkurenciji od preko 500 igračica iz cijelog svijeta na turniru Women’s Global Event (WGE) koji se 8. svibnja igrao u brojnim zemljama diljem svijeta. Hrvatski turnir Black Cats Open + WGE igrao se u Varaždinu na privremenom terenu u šumi uz varaždinsko groblje.

Ukupno je na ovogodišnjem WGE-u sudjelovalo rekordnih 3 228 igračica koje su se natjecale u 24 divizije određene prema godinama i jakosnim skupinama, a osim Jelene Geček iz Hrvatske je sudjelovalo još 10 žena i djevojčica koje su također ostvarile fenomenalne rezultate. 

Za istaknuti je Varaždinku sa zagrebačkom adresom, Anu Gorički, koja se natjecala u Juniorskoj diviziji do 18 godina u kojoj je osvojila 3. mjesto, a Maja Šimenc iz novoosnovanog varaždinskog Disc golf kluba Lagoda osvojila je odlično 4. Mjesto u Intermediate diviziji, dok je Danica Pajtak iz Disc golf kluba Varaždin završila 80. u Advanced diviziji.

- Ovaj događaj je za mene bio sjajno iskustvo i zaista sam sretna što smo, igrajući Women Global Event, imali priliku testirati ovaj novi teren Varaždinu, koji je prilagođen za početnike. Drago mi je kad vidim kako ženski disc golf raste u Hrvatskoj i kako smo imali igračice u više divizija. S obzirom na to kako je moja divizija bila ukupno najbrojnija, u potpunosti sam zadovoljna što sam odigrala dvije od svojih najbolje rangiranih PDGA rundi ikad, što sam osvojila sam Black Cats Open, ali i ono najvažnije što sam zauzela 2. mjesto na globalnom poretku WGE-a - rekla je Jelena Geček.

 

Komentari