opet dobri rezultati

Još jedan uspjeh Kajak kanu kluba Varteks, ovaj put na otvorenom prvenstvu BiH

Objavljeno: 19.10.2016. 12:59

Zadnja izmjena: 19.10.2016. 13:00

Članovi kajak kanu kluba Varteks Roko Bengeri, Helena Strnišćak, Maja Štimac, Katja Bengeri, Luka Grobotek, Damijan Kukec i Tibor Malašić nastupili su na otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine u slalomu na divljim vodama, koji se održao na rijeci Uni u Bihaću.  

Nastupilo  je 50 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije. Od Varaždinaca najuspješnija je bila juniorka Katja Bengeri koja je nastupila u kajaku i kanu jednosjedu i pobijedila u obje discipline.

U kanuu i kajaku jednosjedu kod kadeta Roko Bengeri bio je treći. Kod kadetkinja u kajaku jednosjedu Helena Strnišćak bila je treća, juniorka Maja Štimac u kajaku jednosjedu bila je druga, dok je junior Luka Grobotek u kajaku jednosjedu bio deseti. Senior Tibor Malašić u kajaku jednosjedu bio je peti, dok je Damian Kukec u istoj disciplini bio osmi.

U ekipnim vožnjama 3XK-1 juniorke ekipa u sastavu K. Bengeri – M. Štimac i H.Strnišćak osvojila je prvo mjesto, dok je muška ekipa 3XK-1 seniori u sastavu Kukec - Grobotek i R. Bengeri osvojila treće mjesto.

Komentari