Nogometaš iz Nedeljanca

Josip Brezovec o varaždinskom nogometu, protekloj sezoni u Rijeci i ambicijama za iduću

Objavljeno: 02.06.2016. 11:24

Zadnja izmjena: 02.06.2016. 11:24

Foto: Ivan Tomašković

Kući iz Rijeke u svoj rodni Nedeljanec vratio se Josip Brezovec pa je nogometaš izdvojio malo vremena i za nas. Razgovarali smo o protekloj sezoni u Rijeci, ambicijama za sljedeću sezonu, nastupu njegovog sumještanina Marka Roga na Euru u Francuskoj te varaždinskom nogometu.

Josip Brezovec u zimi se vratio iz Spezije u Rijeku s kojom ima ugovor još dvije godine. Iz riječkog tabora najavljivale su se velike stvari, no Dinamo je 11. godinu zaredom ostao na tronu 1.HNL.

Pritisak

- Sigurno da se moglo bolje, no stvorio se preveliki pritisak i jednostavno nismo bili pravi u ključnim trenucima. Najveći kiks dogodio nam se u polufinalu Hrvatskog kupa u kojem smo ispali od Slaven Belupa, ali to je nogomet - rekao je Josip Brezovec koji je bio nezamjenjiva karika momčadi Matjaža Keka. U drugom dijelu sezonu skupio je 12 nastupa postigao jedan gol, a dodali li se njegovom učinku sezona i pol u talijanskoj Speziji, Breza je skupio preko 80 nastupa u samo dvije sezone.

- Prezadovoljan sam. U najboljim sam godinama, živim sportski, posebno se hranim, mukotrpno radim i to mi se vraća. Rijetko koji igrač se može pohvaliti s tolikim brojem nastupa u dvije sezone - dodao je zadovoljno 30-godišnjak u čijim igrama nije bilo nimalo oscilacija.

Osvrnuo i na uvrštenje njegovog sumještanina Marka Roga na popis 23 igrača koji odlaze na Euro u Francusku.

- Marko je to apsolutno zaslužio. Iza njega je izvrsna sezona i po meni je on bio daleko najbolji igrač ove sezone u Prvoj HNL bez obzira na to što je Marko Pjaca odnio tu titulu. Rog je kompletniji igrač, igra na više pozicija i bez obzira na to što smo prijatelji, titulu najboljeg ove sezone trebala je otići njemu u ruke - rekao je Brezovec koji je jučer ulozi gledatelja bio na revijalnoj utakmici povodom petog rođendan navijačkog Varteksa.

Varaždinski nogomet

- Nisam mogao zaigrati zbog ozljede mišića, no lijepo je bilo vidjeti neke ljude koje nisam vidio otkako sam igrao u klubu iz Zagrebačke 94. Evidentno je da interes za nogomet u Varaždinu postoji, no probuditi se treba cijela županija. Politika tu mora malo pomoći i jednim zajedništvom nešto se može napraviti. Ovako dva kluba, svatko na svoj strani, to nikud ne vodi - objasnio je Breza.

Njega s Rijekom čeka treće pretkolo Europske lige, a koji su ciljevi u prvenstvu?

- Ovo će mi biti četvrta sezona u Rijeci i svake godine smo sve bliže i bliže Dinamu. Ne treba najavljivati velike stvari, no vjerujem da ćemo iduće sezone biti još bliže Modrima - zaključio je nogometaš iz Nedeljanca.

Komentari