pod svjetlima fenjera

Josip Lacković i Alenka Horvat pobjednici 3. cross lige „Godišnja doba na Čevu“

Objavljeno: 19.06.2016. 19:00

Zadnja izmjena: 19.06.2016. 19:49

U organizaciji poznatog trkača Josipa Lackovića, članova njegove obitelji i prijatelja u subotu je noćnom utrkom završena 3. Cross liga „Godišnja doba na Čevu“.

Sa startom u 21.30, stazu kroz šumu na Čevu osvijetljenu starinskim lampašima – fenjerima, prošlo je više od stotinu natjecatelja, a u četiri kola 3. Cross lige „Godišnja doba na Čevu“ bilo ih je više od 250. U ukupnom poretku pobjednici su Josip Lacković i Alenka Horvat iz Atletskog kluba Varaždin. Druga i treća mjesta pripala su Vladimiru Slunjskom (AK Varaždin) i Kreši Smoljanu (TK Marathon 95 Varaždin) odnosno Ivani Šumečki i Valentini Belović (obje AK Varaždin). Njima i po troje najboljih u kategorijama originalne drvene medalje uručio je gradonačelnik Jenkač.

Liga je imala četiri kola, jesensko, zimsko, proljetno i sinoćnje ljetno koje je bilo posebno – noćna brdska utrka od mosta preko Bednje u Završju Podbelskom do križa na Čevu. Na utrci duljine 2015 metara nastupilo je stotinjak trkača, hodača, planinara i zaljubljenika u prirodu, a među njima je bio i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Tako je dao podršku sportsko-rekreativnoj manifestaciji, koja je u posljednje tri godine iz druženja nekolicine sportaša i rekreativaca prerasla u nezaobilaznu točku trkačkog sportskog kalendara Varaždinske i okolnih županija, ali i susjedne Slovenije.

Subotnje druženje sudionika cross lige Čevo, nakon bogate okrepe od roštilja do domaćih štrukli, završilo je tradicionalnim kupanjem u Bednji, ovoga puta uz dodatak – bednjanski picigin.

Komentari