Trener Tanje Perec o vizi za Rio

Josip Plečko: Malo sam razočaran u neke ljude koji misle da smo krumpir sadili

Objavljeno: 04.03.2016. 13:10

Zadnja izmjena: 04.03.2016. 13:20

Foto: Ivan Tomašković

Tjedan dana prošlo je otkako je varaždinska streljačica Tanja Perec ostvarila vizu za Olimpijske igre u Riju, a sada joj su joj na tom uspjehu čestitali čelnici Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Tanja Perec izborila je vizu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, osvojenim šestim mjestom na Europskom prvenstvu u mađarskom Györu.

U kvalifikacijama je Perec pucala 416,5 krugova i plasirale su u finale.Nakon finala osvojila je ukupno šesto mjesto i tako izborila plasman na svoje prve Olimpijske igre.

- Ni jedan sportaš ne živi na staroj slavi i borit ću se za svaki novi meč - rekla je Tanja Perec na današnjem prijemu u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.

Ponosni

- Nakon Zorana Matkovića nakon 36 godina ponosni smo što imamo aktivnog člana varaždinskog kluba da je izborio Olimpijadu. Riječ je o jednoj sportskoj bajci i stvarno smo ponosni na njih - rekao je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Goran Vučetić istaknuvši kako su Tanja Perec i Josip Plečko vrlo skromni sportaši.

- Riječ je o sportašima koji vrlo malo pitaju i sami rješavaju problema. Nikada ništa ne 'žicaju' i kada ih pitaju što im treba ne znaju na to pitanje ni odgovoriti. Želimo im mnogo sreće na Olimpijskim igrama u Riju - objasnio je Vučetić.

Ponosan na Tanjin uspjeh je i njezin trener Josip Plečko, koji s njom trenira od 10 godine.

Svi čestitaju

- Sada se to malo sleglo, a dojmovi su i više nego dobri. Ima čestitara sa svih strana, a možda sam malo razočaran u neke ljude koji misle da smo krumpir sadili - rekao je Josip Plečko koji je dodao kako Olimpijski odbor pokriva jedan dio troškova, no još se mnogo  novaca mora uložiti u opremu.

Njezin trener tako vrlo vjerojatno neće ići s Perec na Olimpijadu gdje će varaždinska streljačica nastupiti s malokalibarskom puškom.

Istaknimo da će prije nastupa u Riju, nastupiti i u tri susreta Svjetskog kupa.

Komentari