Juniorke Hrvatske ipak bez četvrtfinala Svjetskog prvenstva u rukometu

Objavljeno: 07.07.2014. 21:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

U utakmici osmine finala SP-a hrvatske juniorske rukometašice izgubile su u Koprivnici od vršnjakinja Nizozemske s minimalnih 21:22.

Već nakon uvodnih 130 sekundi igre bilo je jasno da će mlade Hrvatice biti na teškom iskušenju po pitanju plasmana među osam najboljih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu koje se ovih dana igra u Hrvatskoj.

Naime, točno toliko, dakle svega nešto više od dvije minute trebalo je Nizozemkama za laganih 3:0. U 11. minuti već je bilo 1:5, četiri minute kasnije 3:8. Zapravo, tek su igračice Koke u Hrvatskoj vrsti održavale kakav takav priključak, naime prva je dva pogotka postigla Dežić pa je 3 dodala Kalaus pa onda opet Dežić 2...

Nakon 24 minute igre u listu strijelaca upisala se i jedna „nečlanica“ varaždinskoga kluba (Micijević) za 8:9.

Do odmora su ipak Nizozemke održavale pogodak do dva prednosti, prvo je poluvrijeme završeno rezultatom 10:12. U nastavku Hrvatska je i dalje bila u kontinuiranom lovu na rezultatski egal, također na krilima rukometašica Koke. Pomalo paradoksalno zvuči podatak da je od 14 pogodaka Hrvatske u 40 minuta igre njih 13 potpisala neka od Kokinih rukometašica.

Povratka u egal ipak nije bilo sve do isteka okruglo ¾ utakmice – na semaforu je pisalo 45:00 kada je Pavlović zabila 16:16, što je od početka utakmice bilo prvo poravnanje. Činilo se da će, kao i na prethodnim utakmicama, završnica utakmice pripasti Hrvaticama međutim to se večeras – i zbog prilično čudnog kriterija sudačkog para (neobično naklonjenog Nizozemkama u odnosu na domaćina) – nije dogodilo.

Nizozemke su ponovno otišle na dva pogotka prednosti, Hrvatska je smanjivala na gol zaostatka ali ne i izjednačila. Na kraju minimalnih 21:22, uz naglasak na respektabilan učinak Kokinih igračica kao utjehu u ovom porazu.

Od 21 pogotka Hrvatske, 15 su „potpisale“ Kokine igračice – Dežić 6, Kalaus 4, Domjan i Maljak 2, Halili 1.

Komentari