Kad nema Leona Benka, zabijaju Mujanović i Pokrivač!

Objavljeno: 26.08.2013. 08:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Leon Benko, varaždinski napadač na privremenom radu u Rijeci, apsolutni je prošlotjedni nogometni junak. Čovjeku koji je srušio veliki Stuttgart posvetili smo i središnji intervju u novom broju Varaždinskog tjednika.

U međuvremenu, Benko je odmarao protiv Hrvatskog Dragovoljca kako bi ga riječki strateg Matjaž Kek sačuvao za važan uzvrat Europa lige na Mercedes Areni, a crne iz Sigeta „riješila su“ druga dvojica poniknula u Varteksu, Goran Mujanović i Nikola Pokrivač. Svaki po pogodak, za čistih 2:0 i ostanak u vrhu HNL-a, na 2. mjestu tablice.   

Vratimo se Leonu Benku, čovjeku koji je savršeno otvorio novu nogometnu sezonu. Nakon titule prvog strijelca HNL-a u prošloj sezoni, Leon je u 10 ovosezonskih utakmica postigao isto toliko pogodaka, a posebno mu je impozantna euro-statistika: u 4 odigrane utakmice – 4 pogotka i 4 asistencije! Posljednjih „1+1“ upisao je protiv njemačkog velikana Stuttgarta u četvrtak, trostrukog prvaka te države, trostrukog pobjednika i još toliko puta finalista njemačkoga kupa, po jednom i finalista Kupa Uefa i Kupa pobjednika kupova...

- Nezaboravan je osjećaj pobijediti jedan Stuttgart pred takvom publikom! Bili su čudo, kakvu nam oni dodatnu energiju daju, to se ne može opisati. Samo nek ostanu takvi – ne štedi Benko komplimente na račun Armade i ostalih riječkih simpatizera nogometa, među kojima je bilo – TV prijenos je to i dokazao u nekoliko navrata – i podosta navijača koji su potegnuli iz Varaždina i sjeverozapadne Hrvatske.

- Žena, djeca, brojni obiteljski prijatelji, imao sam i osobno veliku podršku na tribinama. Večer karijere? Pa sigurno je bila jedna od najljepših. Bili smo prava ekipa, cijela je momčad odigrala vrhunsku utakmicu, baš pravu europsku.

Odmarali ste protiv Hrvatskoga Dragovoljca, koji je unatoč tome uspješno „odrađen“, serija se nastavlja. Može li se nastaviti i na slavnoj Mercedes Areni?

- Budemo li čvrsti kao na Kantridi, posluži li nas malo i sreća, moguće je. Ja ću se osobno dobro osjećati na Mercedes Areni. Uz nju me vežu lijepe uspomene, naime prva utakmica po dolasku u Bundesligu bila je baš protiv njih, a moj Nürnberg je slavio čak 3:0. Sjedio sam tada doduše na klupi, potpisujem i sada isto ako to znači prolaz.

Cijeli intervju s Benkom, u kojem govori o velikom zajedništvu u Rijeci, o Matjažu Keku kao treneru, o (ne)pozivanju u reprezentaciju, ali i o situaciji u nogometnom Varaždinu koju kontinuirano prati – pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika, koji je već od jutra na kioscima.

Također, u novom broju VT-a donosimo i mnoge druge zanimljive sportske teme, od grandioznih uspjeha biciklista Kristijana Đuraseka (pobjeda na velikoj utrci Tre Valli Varesine) i triatlonke Karle Čović (pobijedila na ultra triatlonu u Murskoj Soboti) preko intervjua s povratnicima s najvećih mogućih natjecanja – Svjetskih prvenstava – u pitanju su rukometaš Ante Kuduz (srebrna medalja) i hrvač Mihael Bešenić (zapeo na startu natjecanja), do pregleda nižih nogometnih liga. Posebno naglašavamo da od sada i nogomet varaždinskoga kraja ima svoju veliku nagradu. Naime, po uzoru na „Zlatnu loptu“ France Footballa (za najboljeg nogometaša svijeta) i na „Žutu majicu“ Sportskih novosti (najboljem igraču HNL-a), Varaždinski tjednik pokrenuo je trofej „Zlatna kopačka Varaždinskog tjednika“ koja će pripasti najboljem nogometašu varaždinskoga kraja u sezoni 2013./'14., uključujući sve rangove natjecanja, od 3. HNL Sjever (Podravina, Varaždin) preko svih natjecanja na razini ŽNS Varaždina i NS Ludbrega.

Sve u svemu, ugodno čitanje!  

Komentari