ODBOJKA

Kadetska reprezentacija pobjedom u Varaždinu otvorila kvalifikacijski turnir za EP

HOS

Objavljeno: 23.04.2022. 10:00

Zadnja izmjena: 23.04.2022. 11:11

Hrvatska ženska kadetske reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Latvije rezultatom 3:1 (25:17, 22:25, 25:11, 29:27), te je tako odlično započela kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo.

Naše reprezentativke u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin bile su bolje od Latvije u tri od četiri seta pokazavši da su bez sumnje jedan od favorita na ovom kvalifikacijskom  turniru.

- Prva utakmica je bila vrlo teška. Latvija je odigrala odličnu utakmicu, puno bolje nego što smo očekivali. No prvoj pobjedi se ne gleda u zube, odradili smo utakmicu smireno i uspjeli pobijediti. Nadam se da će sljedeća utakmica biti u boljem izdanju i malo opuštenija za sve nas, istaknuo je izbornik ženske kadetske reprezentacije Hrvatske Miodrag Stojaković.

Na ovom kvalifikacijskom turniru u Varaždinu zajedno s Hrvatskom i Latvijom igraju reprezentacije Rumunjske i Estonije. Upravo s Estonijom hrvatske reprezentativke odmjerit će snage danas, 23. travnja u 18.30 sati dok će s Rumunjskom igrati u nedjelju, 24. travnja u isto vrijeme.

Hrvatsku U17 reprezentaciju čine: Ana Prkačin, Nika Marušić, Tonka Bošnjak, Maša Mlinar, Lana Sesar, Tina Buršić, Laura Kesar, Klara Kruhonja, Nikolina Dragičević, Marija Dugi, Klara Vasilj i Carla Stošić. Stručni stožer čine izbornik Miodrag Stojaković, pomoćni treneri Ivica Radočaj i Darko Nojić, statističar Vladimir Jolić, fizioterapeut Rene Mezak i menadžer tima Iva Bule.

Komentari