Kako će iduće sezone izgledati Međužupanijska i Prva županijska liga?

Objavljeno: 15.06.2015. 19:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: FOTO: Siniša Sović

Nedjeljnim kolom završila je sezona ekipama u Međužupanijskoj, Prvoj županijskoj ligi i 2.ŽNL Istok. Počinje tako stanka, a mi smo doznali kako će lige izgledati sljedeće sezone i koji klubovi ispadaju, a koji ostaju u ligi.

Trećeligaški status zadržao je Varaždin koji je sezonu 2014./2015. završio na 11. mjestu 3.HNL Istok. Isti slučaj je i s ludbreškom Podravinom koja ostaje u ligi, a završila je na četrnaestom mjestu.

Prvak Međužupanijske lige je Nedelišće, a prijavi li se za natjecanje u 3.HNL Istok, neće morati igrati kvalifikacije, kao ni Marsonija. Iz 3.HNL Istok ispast će tako posljednjeplasirana Virovitica i pretposljednji Oriolik.

Ako se Nedelišće prijavi za 3.HNL Istok, iz Međužupanijske lige ispadaju samo posljednjeplasirana Ivančica i pretposljednja Plitvica iz Selnika. Ako se nogometaši Nedelišća ne prijave za natjecanje u 3.HNL Istok, u niži rang će preseliti čakovečka Sloga koja je završila na 15. mjestu MŽNL.

Iz prvih županijskih liga Varaždinske i Međimurske županije u varaždinsko - međimursku ligu ulaze Varaždin ŠN i drugoplasirani iz međimurske lige Međimurec, koji su se prijavili za natjecanje u MŽNL.

U Međužupanijskoj ligi sljedeće sezone borit će se tako 16 klubova.

U Prvoj županijskoj lige Varaždin natjecat će se 14 klubova. Ispast će tako pet klubova. U niži rang preselit će tako Sračinec, Lepoglava, Podravac, tuhovečki Polet i babinečki Dinamo.

U Prvu ŽNL ulaze Ivančica i selnička Plitvica iz MŽNL, prvak 2.ŽNL Istok margečanska Mladost, prvak 2.ŽNL Zapad Orač te trećeplasirana ekipa Prve ludbreške lige Drava iz Sv. Đurđa.

U 2.ŽNL Zapad preselit će tako Sračinec, Podravac, Lepoglava i babinečki Dinamo i u istočnu diviziju će Polet iz Tuhovca.

U 2.ŽNL Istok od sljedeće sezone imat će tako deset klubova, a zapadna divizija 13 klubova, ako se ponovo aktivira klenovnička Mladost.

Sve u svemu konačni rasplet kako će točno lige izgledati saznat ćemo ovih dana.

Komentari