NK VARAŽDIN

Kako će izgledati rekonstruirani varaždinski Gradski nogometni stadion?

Objavljeno: 08.01.2023. 08:49

Zadnja izmjena: 08.01.2023. 08:51

- Imamo sve potvrde da će se ići u izgradnju i rekonstrukciju nogometnih stadiona, među kojima je i Gradski nogometni stadion Varaždin, izjavio je predsjednik NK Varaždin Dražen Vitez.

- Mi smo dali za izradu projektne dokumentacije naše želje, a koliko će se od toga prihvatiti još ne znamo. Međutim, vrlo brzo će se znati koji stadioni idu u rekonstrukciju i kada. Uskoro će se znati ukupan buđet za ovu namjenu na nacionalnom nivou, te kompletni uvjeti financiranja i sufinanciranja i tada ćemo sve znati, jer se puno klubova i jedinica lokalne samouprave javilo sa svojim željama oko izgradnje ili rekonstrukcije postojećih stadiona, dodao je Vitez.

Prema postojećoj „listi želja“ Gradski stadion Varaždin imao bi kapacitet oko 14.000 sjedećih mjesta, što je za 40% više nego što ima sada. Također, trebao bi dobiti novu natkrivenu sjevernu tribinu ispod koje bi bio restoran i sobe za igrače. Postojeća južna tribina bila bi rekonstruirana i natkrivena, a ispod nje trebale bi biti  klupske prostorije među kojima su svlačionice za seniorsku momčad, prostorije za službene osobe i medicinsku službu. Istočna tribina dobila bi nove sanitarne čvorove, a možda i šankove s ponudom pića i jela za vrijeme utakmica, te bi također bila natkrivena.

Ovakav plan doveo bi do uređenja Gradskog nogometnog stadiona Varaždin, koji bi tada bio na visokom europskom nivou i spreman da bude domaćin za utakmice na svim europskim razinama i natjecanjima.

NK Varaždin po svemu će sudeći drugi u Hrvatskoj, nakon GNK Dinamo, dobiti grijani travnjak. Radovi na varaždinskom Gradskom nogometnom stadionu su završeni i sljedeći tjedan će se probno pustiti u rad sustav, koji je još postavljen još prilikom postavljanja hibridne podloge, ali je tek ove zime spojen na novu kotlovnicu. Ona će osim glavnog terena moći zagrijavati i ostale klupske prostorije ispod zapadne tribine.

Komentari