KOMENTAR UTAKMICE

Foto - Kako Kovačević komentira utakmicu sa četiri crvena i devet žutih kartona?

Objavljeno: 09.11.2022. 18:31

Zadnja izmjena: 09.11.2022. 19:17

Utakmicu osmine finala SuperSport kupa, između Varaždina i Osijeka, u kojem su dosuđena četiri crvena kartona i devet žutih uz tučnjavu na kraju utakmice, i brojne pritužbe na suđenje s varaždinskih tribina, svatko je vidio na svoj način.

Trener NK Varaždin Mario Kovačević rekao je kako su htjeli nagraditi svoje navijače pobjedom i prolaskom u četvrtfinale kupa.

- Nažalost prvo poluvrijeme nije bilo dobro. Imali smo puno problema u pripremi utakmice teklić i Ba su pauzirali zbog srvenih kartona Stolnik je povrijeđen. Za Jozu Stanića i Jelinića smo razmišljali da li ih staviti, hoće li izdržati. Igrači koji su igrali prvo polvrijeme pokazali su da to što nisu u ritmu ostavlja trag na igri. Teško smo živjeli, nismo mogli iznijeti loptu. Osijek nas je visoko pritiskao ali 0:1 je bio još uvijek aktivan rezultat. Drugo poluvrijeme smo, osim greške kod primljenog gola, igrali bolje i nismo se predavali. Kad je došlo do isključenja krenuli smo na sve ili ništa. Bilo bi bolje da smo gol postigli malo ranije. Igrači Osijeka više nisu mogli ali nismo mogli i još smo se daali isprovocirati iskusnijim igračima Osijeka. To je završilo na kraju na ružan način, ne samo poraz već smo ostali i bez dva, nama jako bitna igrača, za zadnju prvenstvenu utakmicu. Međutim, ima nas dovoljno da u nedjelju odigramo hrabro i završimo polusezonu s pobjedom, naglasio je Kovačević. 

Dva igrača sa "šljivama"

Utakmica je završila naguravanjem i udaranjem u sudačkoj nadoknadi vremena, što je išlo u korist Osijeka, koji su primili gol i jedva čekali kraj utakmice.

- Mi smo se valjda međusobno udarali kad smo dobili dva crvena kratona a oni samo jedan. Moja dva igrača su sa "šljivama" od udarca šakom u glavu. Znam kada dođe do takvih situacija pa se igrači naguravaju ali udarati šakom... ne bih to ni htio komentirati. Žao mi je bilo kada sam vidio da njihovo vodstvo, koje je utrčalo u teren naguravaju s našim igračima. Da su barem smirivali igrače, nego su još pravili veći problem. Ali, sami smo si krivi, samo smo se dali isprovocirati. Nismo iskusni, u tom pogledu. Da se ovo nije dogodilo, oni su bili u "knock down-u" mislim da smo mogli sstići i do produžetaka. Ovako su se oni odmorili, a poslije nije bilo niti igre, a mi smo ostali bez golmana i jednog igrača, dodao je Kovačević.

Pred NK Varaždin ostala je još utakmica s Goricom, u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva SuperSport HNL-a, u koju će uči opterećeni žutim i crvenim kartonima. 

Komentari