ponos centra svijeta

Kako ludbreški osnovnoškolci pišu rukometnu povijest OŠ Ludbreg

Objavljeno: 26.05.2017. 16:07

Zadnja izmjena: 26.05.2017. 16:40

Foto: Zenil vugrinec

Ludbreški osnovnoškolci državni su prvaci u rukometu. Put do državnog prvaka počeo je prije pet godina kad se okupila ekipa iznimno talentiranih klinaca koji su upijali rukomet poput spužve. Već tada se moglo naslutiti da su to dečki za velike stvari.

Prvo je trebalo osvojiti županijsko prvenstvo, a nakon toga su išli na prvenstvo regije u Križevce. Tamo su savladali školu iz Čakovca i Virovitice. Pobjedom na regionalnom turniru plasirali su se među najboljih šest škola u državi i tako izborili pravo sudjelovanja na državnoj završnici u Poreču.

- U protekle četiri godine, pet puta smo bili na državnoj završnici što u kategoriji 5. i 6. razreda, što u kategoriji 7. i 8. razreda. Ukupno smo osvojili broncu, 2 srebra i 2 zlata. S tim da nikad nismo bili tako dominantni kao ove godine. - kaže učitelj tjelesnog Zenil Vugrinec.

U Poreču su dobili obje tekme i ušli u polufinale, a zatim su u finalu igrali s Kaštelima. Bila je to teška utakmica, ali s čeličnom obranom i virtuoznim napadom svladali su tu zadnju prepreku i postali državni prvaci.

No tu priča ne završava, njihovim putem nastavili su i učenici 5. i 6. razreda

Dječaci 5. i 6. razreda pobjedom na županijskom prvenstvu izborili su sudjelovanje na prvenstvu regije koje se održalo u Garešnici. U finalu su se susreli s Preložanima. Na krilima prijašnjih pobjeda nadjačali su i njih izvrsnom igrom, s čak 10 golova razlike. Pobjedom  na regionalnom prvenstvu plasirali su se među najbolje četiri škole u državi i izborili nastup na državnom prvenstvu koje će se održati od 1 do 3. lipnja u Vinkovcima.

- Vrlo sam ponosan na obje generacije, ti dečki pišu sportsku povijest OŠ Ludbreg.- rekao je Vugrinec.

 

Komentari