VRAĆA SE NOGOMET

Kako su reagirali u nogometnim klubovima na odluku o povratku na travnjake?

Objavljeno: 30.01.2021. 17:27

Zadnja izmjena: 31.01.2021. 16:08

Nakon odluke Stožera civilne zaštite da se mogu održavati treninzi na otvoreno u našim nogometnim klubovima odmah su počele pripreme za prve treninge.

U svim klubovima koje smo kontaktirali s oduševljenjem su primili vijest o početku treninga, bez obzira što još ne smije biti zadržavanja u klupskim prostorijama, svlačionicama i dr. Tijekom vikenda održat će se sastanci i dogovori u klubovima, te od ponedjeljka počinju treninzi. 

- Naša seniorska ekipa danas je bila na fizičkim pripremama na Čevu, rekla je predsjednica NK Bednja Nadica Dreven Budinski. – Za sada ne smijemo koristiti klupske prostorije, odnosno svlačionice i igrači se ne smiju tuširati ali treninge ćemo održavati. Za ponedjeljak smo dogovorili klupski sastanak i onda ćemo vidjeti kako ćemo i kada organizirati treninge. Teško će biti složiti raspored za pomladak jer smo do sada imali spojene neke kategorije, a koje će sada morati biti razdvojene. Zatim, brzo je mrak na igralištu, nastava u školama počinje pa ćemo vjerojatno morati skratiti vrijeme trajanja treninga, inače ćemo teško složiti raspored. No, o svemu ćemo se dogovoriti u ponedjeljak. S prijateljskim utakmicama ćemo pričekati do 15. veljače, kada se nadamo novom popuštanju mjera, najavila je Budinski.

Treninzi od ponedjeljka

U NK Novi Marof sastanak će biti tijekom vikenda, a prvi treninzi se očekuju najvjerojatnije odmah u ponedjeljak.

– Upravni odbor kluba dogovoriti će raspored za naredni tjedan. Očekujemo da ćemo odmah krenuti sa svim uzrasnim kategorijama uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, najavio je Vladimir Vuger dopredsjednik NK Novi Marof.

U varaždinskom NK Sloboda također su jedva dočekali odluku o ponovnom vraćanju na zelene travnjake. Predsjednik NK Sloboda Ervin Jergan najavio je skori sastanak vodstva kluba i trenera te početak rada.

– Mogu reći da će treninzi sigurno početi sljedeći tjedan i to seniorske ekipa ali i svih uzrasnih kategorija. Moramo najprije napraviti raspored i obavijestiti sve polaznike i članove kluba i krećemo, rekao je Jergan.

Komentari