TRANSFERI

Kako u Varaždinu komentiraju transfer svog bivšeg igrača u Osijek

Objavljeno: 08.01.2022. 18:15

Zadnja izmjena: 08.01.2022. 18:26

Foto: NK Osijek

Transfer bivšeg igrača NK Varaždin Kristiana Fućaka iz drugoligaša Orijenta 1919 u Osijek izaziva dosta pažnje i u Varaždinu. Riječ je jednom do najboljih igrača i strijelaca Druge HNL kojeg je prepoznao trener Osijeka Nenad Bjelica te ga „preoteo“ Rijeci.

Za Varaždin je ovaj transfer zanimljiv jer je izravno oslabljen konkurent za osvajanje prve pozicije u Drugoj HNL. Podsjetimo Orijent 1919 je prvi s dva boda više od drugoplasiranog Varaždina, a prvi susret nastavka prvenstva donosi baš sraz Varaždina i Orijenta 1919. Drugo je pitanje zašto Kristian nije ostao u Varaždinu i tako eventualno pojačao sadašnji sastav. On je igrao u Varaždinu dok je trener bio Branko Karačić, a zatim je igrao sve manje pa se na kraju vratio u Grobničan te otišao u Orijent 1919.

Sportski direktor NK Varaždin Nikola Šafarić ovako je komentirao transfer bivšeg igrača Varaždina.

– Puno je upitnika o tome kako se gdje razvija koji igrač. Ja osobno gledam da svatko od njih ima svoj put. Kod njega je bilo bitno da je on imao zadnje dvije godine kontinuitet. Ako imaš malu minutažu i 18. si ili 19. igrač teško da ćeš sav svoj potencijal razviti do maksimuma. Sigurno je i ovdje bilo dobrih stvari koje su mu koristile u karijeri, a svaki igrač ima uspona i padova. Osobno sam sretan da je on napravio taj iskorak. A, da li će on igrati u Osijeku? Tamo će biti slična situacija kao i ovdje. Drugačiji klub, drugačije su ambicije i baš će biti zanimljivo kako će se on tamo snaći. Ja mu osobno želim puno sreće u karijeri, rekao je Šafarić

Komentari