PRIVATIZACIJA NK VARAŽDIN

Kako u ZSUGV komentiraju najavu privatizacije NK Varaždin?

Objavljeno: 10.01.2022. 15:20

Zadnja izmjena: 10.01.2022. 15:26

O najavljenoj privatizaciji NK Varaždin razgovara se intenzivno ovih dana u varaždinskim sportskim krugovima.

U Zajednici sportskih udruga grada Varaždina već su se i prije pozitivno odredili prema klubovima koji takav proces privatizacije mogu pozitivno izvesti do kraja.

- Mi ionako možemo pratiti samo mlađe uzrasne kategorije, pa pozdravljamo nastojanja da se profesionalni seniorski pogon, kao što je u nogometu, riješi na takav način. Nadamo se da će sve pozitivno proći, iako je teško dugotrajno predvidjeti te procese, izjavio je predsjednik ZSUGV Alen Runac i dodao kako su garancija, da će vjerojatno sve dobro proći, ljudi koji vode klub i njihov dosadašnji rad.

Stadion bi prema svemu sudeći trebao ostati gradski, jer ga NK Varaždin sada ima samo na upravljanju. Isto tako mnoga su mišljenja da tako i treba ostati, kao zalog u slučaju da privatizacija ne završi onako kako je planirano.

Nogomet i NK Varaždin u svakom slučaju imaju daju velike benefite gradskom sportu. Samo nogomet može okupiti toliko djece i uključiti ih u sport, pa posredno koristi imaju na taj način i brojni sugrađani. Zbog toga je vjerojatno i dalje otvoren put u dijalogu vezanom uz stadion i privatizaciju kluba, te o eventualnim budućim načinima suradnje između Grada Varaždina, kao vlasnika stadiona, i NK Varaždin kao sportskog dioničkog društva.   

Komentari