NK VARAŽDIN

Kako će igrati Varaždin na večerašnjoj utakmici protiv Dinama?

Objavljeno: 05.08.2022. 07:52

Zadnja izmjena: 05.08.2022. 08:04

Trener NK Varaždin Mario Kovačević najavio je da će u večerašnjoj utakmici 4. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama igrati slično kao i protiv Hajduka. Pokušat će se nametnuti agresivnom igrom i visokim pritiskom Dinamovih igrača na njihovoj polovici.

Ovakva taktika pokazala se dobrom protiv Hajduka, iako nisu bili efikasni u napadu. Međutim nada se da će i napad proraditi.

- Protiv Hajduka smo igrali čak i više na njihovoj polovici. Mislim da smo kao ekipa trkači dosta dobri, i u veznoj liniji i Brodić je dobro radio pritisak. Moram i protiv Dinama kombinirati, ali teško da bilo koja ekipa može protiv Dinama dominirati cijelo vrijeme. Moramo u bloku biti čvršći i da ne ostavljamo puno prostora iza. Imamo dobre igrače za kontru i polukontru, pokušat ćemo sve da igramo dobar nogomet i da bi došli do pozitivnog rezultata, najavio je Kovačević.

Varaždin je prije tri godine šokirao Dinamo, još pod trenerskom palicom Nenada Bjelice, u sličnoj situaciji kao što je sada. Nakon što je Dinamo pobijedio u europskoj utakmici.

- Dinamo je favorit ali u nogometu uvijek ima iznenađenja i ne bi bilo prvi puta da se dogodi. Dinamo je favorit protiv svakoga u Hrvatskoj,  ali nećemo se predati. Pokazali smo protiv Hajduka da smo hrabri i odlučni i takvi ćemo biti i protiv Dinama. Očekuje nas pravi nogometni spektakl, dodao je Kovačević.

Težak raspored

Varaždin ima teški raspored na početku prvenstva, nakon Hajduka, dolazi Dinamo, pa putuju u Osijek. Međutim, trener Kovačević ne traži opravdanje u tome.

- Htjeli smo Prvu ligu, sad je imamo. Nema tu lakog protivnika. Igračima kažem da uživaju u igri, a za ovaj raspored ja mislim da nam je čak i prednost. Moja najveća želja je da rastemo iz utakmice u utakmicu. Ne bi da se zadovoljimo dobro igrom proziv Hajduka, jer nismo osvojili bodove. Dat ćemo sve od sebe da ponovimo takvu utakmicu i protiv Dinama ali da dođemo i do bodova. Tako da svaku utakmicu budemo sve bolji. Znali smo kakav nas raspored očekuje i da neće biti lagan, ali borimo se i siguran sam da će Varaždin igrati dobar nogomet i osvajati bodove te biti u sredini tablice, kao što smo i najavili, zaključio je Kovačević.

Susret 4. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Varaždina i Dinama igra se od 20,00 sati na varaždinskom gradskom stadionu koji će vjerojatno biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Komentari